În loc să fie la locul de muncă, unde sunt plătiți din bani publici pentru a-și îndeplini atribuțiile, o serie de membri de partid cocoțați în funcții publice au fost prezenți astăzi la evenimentul dedicat revoltei anticomuniste din 1987, organizat la Brașov. În contextul campaniei electorale, unii dintre aceștia s-au aliniat ostentativ în spatele „regimentului de partid”.
Printre cei remarcați la fața locului s-au numărat și mulți „specialiști” ai instituțiilor de stat. Amintim aici pe Bogdan Năstase, directorul Poștei din regiunea Centru, Tudor Duțu, director regional la Drumuri și Poduri, și Elvis Blejdea, cel care în ultimele luni și-a făcut un obicei din a participa la mai toate evenimentele din oraș, bineînțeles, atunci când nu este prezent la la Prefectură, unde se ocupă de organizarea alegerilor. Rămâne întrebarea, prezența la muncă este opțională?
Surprinzătoare a fost și prezența lui Bogdan Năstase, tânărul cu aspirații de vlogger, care, pe lângă funcția de la Poștă, este angajat și în privat. Dedicarea acestuia față de funcția de la stat ridică, inevitabil, semne de întrebare atâta timp cât are timp și de alt loc de muncă. Probabil e singurul director de la stat angajat și la privat. De ce? Pentru că băieții aștia nu se mai satură.
Funcții publice, timp liber generos
Acești „oameni de stat” demonstrează, o dată în plus, cât de puțin le pasă de responsabilitățile pentru care sunt plătiți din banii contribuabililor. În loc să-și onoreze sarcinile de serviciu, preferă să participe la slujbe religioase și alte evenimente locale, bifând doar apariții de fațadă. Oare chiar nu înțeleg că lipsa lor nu este resimțită de nimeni? Sau că o invitație la un eveniment nu este o obligație de participare?
Numai grija lor nu au brașovenii, fețele lor mai lipsesc acolo. Culmea, participă la evenimente tot lingătorii clanțelor de partid, indivizi care au fost puși pe funcții deși nu au pregătirea necesară în loc să fie oamenii de rând sau cei care chiar au participat la revoltă. Vin piloșii, politrucii care sunt o pată neagră în istoria României pentru că sunt angajați pe ochi frumoși, nu pe bază de competență.
Și aici nu vorbim despre aleși(primari, viceprimari, parlamentari, consilieri locali și județeni) pentru că aceștia au primit votul alegătorilor. Nu este cazul „lipitorilor” de partid!
Din păcate, acești oameni au ”girul” celor care conduc ”politic” județul sau municipiul. Nici acești oameni nu vor să promoveze oameni cu pregătire înaltă, nu indivizi dați afară de prin alte instituții pentru că au fost foarte slabi.
Și dacă sunt meseriași într-un domeniu, de ce nu rămân în privat? Precizăm că niciunul dintre cei care ajung pe funcții la stat nu au tangențe cu domeniu, specializare sau facultate în această zonă. Doar recomandare politică.
Începând de astăzi, vom publica numele și fotografiile tuturor acestor „genii” ale politicii brașovene care pierd timpul în afara birourilor. Este momentul să atragem atenția asupra modului în care se muncește la statul român.