Acasă Local Biblioteca din Vama Buzăului va deveni un hub digital de educație

Biblioteca din Vama Buzăului va deveni un hub digital de educație

0
Localnicii din comuna Vama Buzăului vor avea o bibliotecă comunală nouă. Această bibliotecă va urma să aibă și o sală de lectură modernă, o sală de curs cu echipamente IT, însă și ateliere de robotică sau de artă și meșteșuguri.
”O nouă cerere de finanțare depusă de Comuna Vama Buzăului – Stațiune Turistică !
O bibliotecă comunală nouă pentru Vama Buzăului !
Comuna Vama Buzăului în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov, Biblioteca Județeană “George Barițiu” și alte biblioteci publice din județul Brașov, a depus prin Planul Național de Redresare și Reziliență (Componenta C7 – Transformare digitală) proiectul în vederea obținerii finanțării europene prin care Biblioteca comunală Vama Buzăului va avea un nou sediu (la parterul Complexului Cultural “Sf. Nicolae” Vama Buzăului), va fi modernizată, renovată și echipată pentru a fi transformată într-un hub digital de educație.
Pe lângă partea de bibliotecă propriu-zisă, cu sală de lectură modernă, va fi amenajată o sală de curs cu echipamente IT, vor fi amenajate ateliere de robotică cu imprimantă 3D, audio-video, de artă și meșteșuguri, etc.
Tot în cadrul proiectului Banca Mondială va organiza cursuri de competențe digitale de bază pentru toți cei care nu au acces la astfel de resurse.” a transmis primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Nicolae Chirilaș