Acasă Actualitate Atenție la aceste mesaje! Furt de date personale

Atenție la aceste mesaje! Furt de date personale

0

IPJ Brașov informează pe toți utilizatorii din mediul virtual asupra mai multor mesaje spam,  care   evident   sunt   expediate   de   persoane certate  cu   legea.

Citațiile on-line poartă siglele și înscrisurile Poliției Naționale și Interpol  și sunt semnate de persoane cu funcții de conducere, iar  destinatarilor li se comunică ”emiterea unui mandat de arestare în termen de 72 ore, dacă nu răspund mailului inițial și cu transmiterea datelorpersonale ”.

„Acest   tip   de   fraude   online,   prin   care   anumite   persoane   își   atribuie identitatea unor lucrători din cadrul structurilor de poliție, țintesc furtul de date personale, conturi bancare, etc. Astfel,   prin   accesarea     mesajelor   ”spam”/link-urilor   care   sunt   atașate mesajelor  inițiale, destinatarii  ”dau   accesul”  infractorilor către  datele  lor  cucaracter personal! Există cazuri în care este solicitată chiar plata unor sume de bani, cu titlu de amendă penală, într-un termen scurt, pentru evitarea demarării unor proceduri judiciare și emiterea unui mandat de arestare preventivă! Greșelile gramaticale și de exprimare în limba română, pot fi un indiciu că în spate ar putea fi infractori cibernetici!”, a transmis IPJ Brașov.

Recomandările IPJ Brașov către persoanele care au primit astfel de mesaje sunt:

Să nu   dea   crezare   scenariilor   propuse   de   atacatori   și   să   nu   dea   curssolicitărilor;

Să nu acceseze mesajele ”spam”/sms-uri nesolicitate;

Să nu șteargă mesajele și să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție;

Să verifice mereu sursa reală a mesajelor, înainte de a efectua o acțiunecare se poate dovedi malițioasă pentru datele personale sau dispozitivele

Articolul precedentBrașovul, orașul în care s-a cântat prima dată Imnului Național
Articolul următorSchimbări pe liniile de RATBV