Acasă Administrativ Aeroportul Brașov se va extinde cu 3-6 standuri de parcare pentru aeronave....

Aeroportul Brașov se va extinde cu 3-6 standuri de parcare pentru aeronave. Se poate ajunge la 3 milioane de pasageri pe an

0

Alexandru Anghel, directorul Aeroportului Internațional Brașov, a vorbit în cadrul emisiunii „Oameni faini la Brașov” despre planurile de viitor. Dacă vor fi realizate cel puțin 8 standuri de parcare pentru aeronave, Aeroportul Internațional Brașov ar putea transporta aproximativ 3 milioane de pasageri pe an.

„În general cu 8 locuri de parcare se pot face cam 3 milioane și ceva de pasageri. Dacă ne asigurăm că avem 3 și cu încă 5 locuri, ne-am asigurat capacitatea pentru un trafic de 3 milioane de pasageri/an.”

Deoarece în momentul de față pe aeroport își desfășoară activitatea Dan Air și Wizz Air, iar Lufthansa și Fly Lili vor urma, este nevoie de mai multe locuri standuri de parcare pentru aeronave. Acum există doar 3 astfel de standuri, însă extinderea lor reprezintă o prioritate.

„Noi în momentul de față avem doar 3 standuri de parcare, iar una dintre priorități este legată de extinderea acestora.”

În viitor, pe aeroport se vor construi încă 3-6 standuri. Planul prevede construirea a 3 locuri, dacă sunt utilizați doar banii aeroportului și 6 dacă vor fi utilizate și fonduri europene. Toate aceste demersuri ar putea dura cel puțin kun an jumătate.

„Vom gândi un proiect care să cuprindă 5-6 locuri, iar în funcție de câți bani avem vom executa în etape. Dacă ar fi să facem din banii noștrii, ne gândim undeva la 3 locuri. Dacă este să găsim și fonduri europene ne putem gândi la 6.”

Standurile de parcare sunt importante pentru companiile care vor să-și facă bază la Brașov. Totodată aeronavele de business necesită și ele un loc, la fel ca și cele militare.

Articolul precedentȘcoala Gimnazială Nr. 2 din Codlea a fost inaugurată odată cu începerea noului an școlar (FOTO)
Articolul următorCentrul Cultural Reduta organizează expoziția „Un colț de Românie”