Acasă Social Centrul Cultural Reduta organizează expoziția „Un colț de Românie”

Centrul Cultural Reduta organizează expoziția „Un colț de Românie”

0

Centrul Cultural Reduta Brașov prin Serviciul Cultură Tradițională organizează în data de 16 septembrie 2023, Expoziția ,,Un colț de Românie” în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului 2023. Expoziția va cuprinde aspecte de artă tradițională, meșteșuguri, meserii și ateliere interactive.

De asemenea, va fi expusă o selecție de fotografii înscrise în Concursul național de fotografie ,,Oameni și Datini” organizat anual de Centrul Cultural Reduta. Vizitatorii vor cunoaște o serie de obiecte de uz casnic strânse de colecționari brașoveni, vor admira costume populare și vor participa la atelierele interactive organizate cu ocazia acestui eveniment.

Expoziția ,,Un colț de Românie” va fi deschisă publicului în interval orar 11.00 – 17.00 în Sala de muzică a Centrului Cultural Reduta.  Vernisajul va avea loc la ora 13.00.

În fiecare an, în luna septembrie, milioane de cetăţeni sunt invitaţi să viziteze monumente istorice sau să ia parte la evenimente prin care cunosc patrimoniul cultural din întreaga Europă cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene.

Evenimentele culturale organizate cu acest prilej, se adresează tuturor cetăţenilor oferindu-le un mediu istoric atractiv ce favorizează comunicarea interpersonală.

În anul 2023, Consiliul Europei a ales tema Living heritage, adică Patrimoniul viu. Zilele europene ale patrimoniului în 2023 prezintă numeroase oportunități pentru organizatorii de evenimente și vizitatorii să reflecteze asupra modului în care ne putem identifica și proteja patrimoniul cultural.

Articolul precedentAeroportul Brașov se va extinde cu 3-6 standuri de parcare pentru aeronave. Se poate ajunge la 3 milioane de pasageri pe an
Articolul următorFC Brașov a ajuns la mila oamenilor. Dragoș David, noul președinte al echipei de fotbal: „Dați 10 lei pentru tinerei”