Acasă Administrativ Școala Gimnazială Nr. 2 din Codlea a fost inaugurată odată cu începerea...

Școala Gimnazială Nr. 2 din Codlea a fost inaugurată odată cu începerea noului an școlar (FOTO)

0

Administrația publică locală a Municipiului Codlea dă dovadă încă o dată de determinare, implicare și responsabilitate. Acești factori au făcut ca proiectul „Mansardare (extindere pe verticală) Școala Gimnazială Nr. 2” să fie finalizat la termen.

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 au început anul școlar 2023/2024 într-o instituție școlară modernă, cu multe săli de clasă și laboratoare noi, dar și cu cele existente refăcute de la zero, fiecare fiind dotată corespunzător pentru a rezulta un proces educațional de calitate.

​La mai mult de 50 de ani de la construcția clădirii în care funcționează Școala Gimnazială Nr. 2, dorința exprimată de generații întregi de elevi, profesori și părinți de a avea o unitate de învățământ care să îndeplinească toate standardele unei infrastructuri școlare moderne a devenit realitate.

​Primarul Municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu a declarat următoarele:

„Anul școlar trecut nu a fost unul ușor pentru niciunul dintre factorii implicați, însă vă rog să mă credeți că a meritat acest efort, deoarece de astăzi, 11 septembrie 2023, elevii și profesorii se bucură de opt noi săli de clasă, un cabinet logoped, o sală de depozitare material didactic, grupuri sanitare pentru elevi, două scări de acces, hol principal, pe lângă sălile de clasă și dependințe pe care școala le avea înainte de începerea procesului de reabilitare.

​Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități, accesul la mansardă se poate face și din exteriorul clădirii, acolo unde este dat în folosire un ascensor.

​Pe lângă acestea, s-au realizat și alte lucrări cum ar fi: consolidarea fundației, reabilitarea structurii de rezistență, înlocuirea pardoselilor, schimbarea tuturor ușilor și ferestrelor, înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare, precum și schimbarea mobilierului. ”

​Prezent la deschiderea anului școlar, senatorul Marius – Alexandru Dunca, care a transmis: „Am venit la Codlea la deschiderea anului școlar pentru a mă bucura împreună cu locuitorii municipiului de finalizarea lucrărilor la Școala Gimnazială Nr. 2 și pentru a-l felicita pe colegul și prietenul meu Mihai Cîmpeanu pentru realizările și performanțele pe care le are împreună cu echipa sa din Primăria Codlea. Mai mult decât atât, pot spune faptul că am rămas plăcut surprins atât de calitatea lucrărilor de la această școală, cât și de viteza cu care au fost finalizate. Pot spune că la Codlea ne aflăm în fața unor adevărate performanțe în administrația publică locală. Și acest lucru mă face să fiu extrem de mândru și de încrezător în viitorul acestei frumoase comunități.”

​„Chiar dacă proiectul a întâmpinat opoziție în momentul lansării, aș dori să îi menționez pe cei care, indiferent de apartenența politică, au susținut acest demers uman și pragmatic: Cîrstolovean Adriana, Terci Traian, Vlădău Nicolae, Bangălă Octavian, Coste Marius, Rogoz Eugen, Adam Gheorghe, Vigheciu Paul, Manole Adrian, Nedeluț Ovidiu, Săbădașu Alexandru, Dumitrescu Mihai și Ciolan Ștefan. Totodată țin foarte mult să felicit echipa Primăriei Codlea pentru suportul dat precum și companiei care a efectuat lucrările pentru încadrarea în termenele de finalizare. Promisiune îndeplinită!” a concluzionat Mihai Cîmpeanu, primarul Municipiului Codlea.

Articolul precedentUltima zi a Caravanei SMURD „Fii pregătit” la Făgăraș
Articolul următorAeroportul Brașov se va extinde cu 3-6 standuri de parcare pentru aeronave. Se poate ajunge la 3 milioane de pasageri pe an