Acasă Actualitate Haplea a deschis încă un restaurant la Brașov, în cartierul Tractorul, iar...

Haplea a deschis încă un restaurant la Brașov, în cartierul Tractorul, iar planurile de extindere nu se opresc aici

0

Haplea este un restaurant cu specific românesc, având prima locație în Magnolia Shopping Center din Brașov. Este dorința oaspeților de a gusta preparate de calitate și emoția copilăriei dată de mâncarea de acasă. Conceptul „Haplea d’ale Gurii” s-a născut în Brașov, în plină pandemie. În anul 2020 o mână de oameni au început să gătească mâncare pentru vârstnicii care nu mai ieșeau afară din casă, de teama noului virusului. Aceștia au început apoi să livreze pachete sub mesajul „Vă ajutăm din Brașov”. Ulterior au transformat voluntariatul într-un adevărat business, investiția în bucătăria de unde pleacă zilnic mii de porții ajungând la suma de 300.000 de euro.

 

„Planul de dezvoltare implică încă 5 locații noi Haplea. Extinderea în zona Coresi a fost gândită pentru a satisfice cererea pentru mâncarea tradițională românească atât în regim de fast-service în locație, dar și pe delivery a consumatorilor din cartierul Tractoru și proximitate. Vizăm atât clienții aflați la birou, cât și familiile tinere din cartier, însă publicul nostru țintă este extins și variat”, declară Ștefan Gleveșanu, administratorul business-ului.

 

„Lucrăm pe cât posibil cu producatori locali și nu avem produse semi-preparate. Avem parteneri de încredere pentru carne, produse lactate, pâine și legume în funcție de sezon. Deși costurile alimentelor sunt în creștere și le resimțim și noi, încercăm să menținem prețul final cât mai corect jonglând cu volumul și eficientizând procesele din bucătarie”, spune bucătarul șef, Mădălina Gleveșanu.

 

În ceea ce privește bucătăria, indiferent de numărul locațiilor deschise locul de preparare rămâne același. Modelul bucătăriei centralizate permite practic menținerea gustului și calității mâncării indiferent de locația de servire.

 

„Una dintre provocările principale o reprezintă factorul uman, candidații pregătiți fiind dificil de găsit. Avem 10 poziții deschise momentan. Există un deficit la nivel național datorat instabilității domeniului din ultimii ani și accentuat de pandemie când mare parte din personal s-a reorientat către alte industrii.” spune administratorul business-ului.

 

Conceptul amenajării interioare a fost revitalizat și redă apropierea de natură și oaspeți. Vedem personajul Haplea servind masa pe iarbă, la umbra unui pom. Acesta a fost punctul de plecare în realizarea conceptului, iar copacul a devenit elementul central, strângând în jurul lui, la masa mare, oamenii care se bucură de bucate.

În decor este utilizat lemnul, plantele agățate și predomină nuanța de verde. Totodată, peretele principal este personalizat și utilizat exclusiv în locațiile Haplea, redând un joc al măștilor populare țărănești. Spațiul nu este mare, însă este primitor și cald, locul unde te duci pentru „d’ale Gurii” și primești o experiență.