Acasă Sanatate-educatie 103 elevi din județul Brașov au absentat astăzi la prima probă a...

103 elevi din județul Brașov au absentat astăzi la prima probă a Evaluării Naționale

0

Dintre cei 4.117 elevi ai clasei a VIII-a din unitățile școlare gimnaziale din județul Brașov, înscriși la Evaluarea Națională, 4.014 au participat astăzi, 14 iunie, la proba de Limba și literatura română. Au absentat 103 elevi. Nu au fost semnalate incidente și nici un candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

În această sesiune au fost înscriși pentru a susține examenul de Evaluare Națională 73 de absolvenți cu cerințe educaționale speciale. 47 dintre aceștia au solicitat adaptarea condițiilor de examen în conformitate cu legislația care reglementează egalizarea de șanse pentru toți absolvenții. Un candidat a susținut proba la domiciliu, fiind externat din spital cu recomandarea medicală de a nu ieși din casă. O comisie constituită la nivelul centrului de examen s-a deplasat la domiciliul candidatului care a susținut proba în condiții de siguranță.

La Școala Gimnazială nr. 31 din Brașov a fost întrerupt curentul electric la ora 9.00. Incidentul a fost semnalat imediat de președintele comisiei furnizorului de energie electrică și după 30 de minute defecțiunea a fost remediată. La ora întreruperii curentului electric broșurile erau tipărite, multiplicate și transmise în săli iar examenul a putut decurge în condiții normale.

Subiectul la Limba și literatura română a fost diferit pentru absolvenții care au studiat în limba maghiară față de cel al absolvenților care au studiat în limba română și limba germană. Ambele au fost accesibile, oferind posibilitatea oricărui absolvent de clasa a VIII-a să poată obține cel puțin nota 7.00.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc joi, 16 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută vineri, 17 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maghiară sau germană.

Primele rezultate vor fi afișate anonimizat joi, 23 iunie, până la ora 14:00, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal.

Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Rezultatele finale, după reevaluarea lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate, vor fi afișate în 30 iunie.

Articolul precedentUltimele pregătiri înainte ca Transfăgărășanul să fie deschis circulației
Articolul următor„Silvia”, prințesa Csárdásului, vine la Opera Brașov!