Acasă Sanatate-educatie „Silvia”, prințesa Csárdásului, vine la Opera Brașov!

„Silvia”, prințesa Csárdásului, vine la Opera Brașov!

0

Miercuri, 15 iunie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă Brașov, vă așteptăm la o „Seară de lied românesc”, recital vocal-instrumental din cadrul programului „Opera MAB”, inițiat în această stagiune. Evenimentul va fi susținut de soliștii Operei Brașov: Maria Catrina – soprană, Aurelia Florian – soprană, Valentina Mărgăraș – soprană, Silvia Micu – soprană, Lăcrămioara Schuller – soprană, Carmen Topciu – mezzosoprană, Valentin Marele – bariton, Dan Popescu – bas. La pian îi va acompania Lioara Popa. Prezentarea va fi făcută de Simona Manole. Programul muzical al după-amiezei conține, exclusiv, piese din creația românească, cum ar fi: „De ce nu-mi vii?”, „Dacă ramuri bat în geam”, „A venit un lup din crâng” de Gheorghe Dima, „Poate că n-am iubi atât…” de Mauriciu Vescan, „Dragu-mi-i, mândro, de tine” de Tiberiu Brediceanu, „Doină” și „Veselie” de Pascal Bentoiu sau Ciclul „Imne” de Carmen-Petra Basacopol.

  • Recitalul durează o oră și nu are pauză.

Preț bilete: 16 lei – elevi, studenți; 17 lei – pensionari; 19 lei – adulți

 

Biletele se achiziționează, doar cu plata în numerar, de la Muzeul de Artă (bd. Eroilor nr. 21), orar: luni – duminică10 – 17. Informații se pot obține la telefon: 0268/477.286.

 

 

Sâmbătă, 18 iunie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm să vă bucurați de spectacolul cu opereta „Silvia” de Emmerich Kálmán și să vă încărcați cu voioşia unei epoci frumoase, cunoscută sub numele de „La belle époque”.

Premiera mondială a avut loc pe 17 noiembrie 1915, la Teatrul Johann Strauss din Viena, având la bază un libret scris de Leo Stein şi Bela Jenbach şi revăzut apoi de István Békeffy şi Kellér Dezső; premiera operetei „Silvia” de la Opera Brașov – iunie 2012. Titlul iniţial al operetei „Silvia” a fost „Trăiască dragostea” și este cea mai apreciată lucrare a compozitorului maghiar. Cu amestecul său de teme serioase, dialog spumos și o partitură vibrantă, „Silvia” este o bijuterie a operetei, care este la fel de proaspătă astăzi ca acum mai bine de un secol.

În concepţia regizoral-scenografică a versiunii braşovene, spectacolul relevă atmosfera plină de viaţă a cabaretului unguresc, precum şi opulenţa palatelor vieneze. Silvia – Prinţesa Ceardaşului nu se adaptează într-o lume dominată de bogăţie, dar şi de convenţii, preferând să rămână în micul său cabaret, în care publicul o admiră şi o aplaudă seară de seară.

Invitați special în spectacolul de sâmbăta aceasta sunt doi artiști, mezzosoprana Gabriela Hazarian (în rolul Cecilia) și baritonul Nicolae Zaharia (în rolul Feri von Kerekes), care și-au legat, vreme de zeci de ani, destinul artistic de cel al Operei Brașov. Alături de ei, în distribuție, îi veți putea urmări pe soliștii Operei Brașov: Silvia – Mădălina Bourceanu, Edwin – Alexandru Aghenie, Stazi – Corina Klein, Boni – Liviu Iftene, Prinţul Leopold Maria – Ion Tașcă, Mişka – Lorand Cristian, Generalul von Rohnsdorff – Paul Tomescu, Arhiducele – Ștefan Schuller, Notarul Kiss – Dorin Iuga, Martorii – Cristian Dicu, Emil Dumbravă, Daniel Vâlcoci, Leontina – Mariana Tomescu, Cristina – Irina Iftene (debut), Carolina – Rodica Iuga, Fetițele vesele – Alina Ichim, Mădălina Lucaciu, Mihaela Marele, Anca Panait. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coregrafia: Ioan-Dorin Coșeriu. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Asistent regie: Nicoleta Chirilă. Asistent coregrafie: Iulia Coșeriu. Asistent mișcare scenică: Ramona Mezei. Regie scenă: Marilena Aldea.

Invitați special în acest spectacol sunt doi artiști, mezzosoprana Gabriela Hazarian și baritonul Nicolae Zaharia, care și-au legat, vreme de zeci de ani, destinul artistic de cel al Operei Brașov.

  • Spectacolul durează trei ore și 10 de minute și are două pauze.

 

Preț bilete: 50 lei (sală + lojă); 30 lei (balcon lateral)

 

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

 

În stagiunea 2021 – 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

 

Evenimente desfășurate cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Articolul precedent103 elevi din județul Brașov au absentat astăzi la prima probă a Evaluării Naționale
Articolul următor„Sunt dinozaurii, strămoși ai păsărilor de azi?”
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.