Acasă Local Weekend plin de peripeții pentru Salvamont Brașov

Weekend plin de peripeții pentru Salvamont Brașov

Sâmbătă, în data de 06.08.2022, două persoane au avut nevoie de asistența salvatorilor montani din Poiana Brașov, una pentru o stare de lipotimie, alta pentru un traumatism cranio-cerebral, cu plăgi escoriate la nivelul feței și scalpului. Ambele persoane au fost coborâte in siguranță la baza muntelui.

În cursul zilei de duminică 07.08.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 2 cazuri.
Un practicant al ciclismului montan, echipat corespunzator, a cazut pe traseul Blue Line si a suferit un traumatism de membru superior, in zona umărului.
O altă persoană, care se plimba pe pârtia Drumul Rosu, a alunecat din cauza încălțărilor improprii unei drumeții, suferind un traumatism de membru inferior, în zona gleznei.
Ambele persoane au necesitat transfer către unitatea spitalicească, fiind preluate de echipaje SMURD.

Coordonatorul Serviciului Salvamont, viceprimarul Sebastian Rusu le readuce aminte turiștilor importanta utilizării echipamentului adecvat: „Readucem in atentia turistilor importanta folosirii unei perechi de incaltari adecvata pentru orice plimbare in zona montana. Pe langa faptul ca talpa lor este conceputa special pentru a oferi o aderenta sporita pe suprafete specifice, latimea si inaltimea mai mari asigura o stabilitate superioara a gleznei, reducand considerabil riscul de alunecare si accidentare. Totodata, recomandam folosirea traseelor montane marcate, in detrimentul partiilor de schi. Chiar daca in cazul celor din urma deplasarea poate parea mult mai facila, inclinatia si acoperirea lor cu iarba sau pietre instabile le fac mult mai periculoase”.