Vladimir Ciolacu, unul dintre cei mai titrați avocați din Brașov, dar și din România, a fost invitatul lui Cristi Florea ieri la emisiunea ”Oameni faini la Brașov”.
”Ceea ce te face maestru în această profesie este momentul când stai singur în birou, îți sufleci mânecile, iei creionul în mână și începi să studiezi dosarele.” a subliniat avocatul Vladimir Ciolacu.
Nu a vrut să facă Dreptul, ci Științe Politice
Nu am vrut să fac avocatură, ci Științe Politice, dar la recomandarea tatălui, am ales Dreptul. Nu am profesat imediat în acest domeniu, am fost consilier local la Râșnov, am lucrat în Senatul României. Pe la 29 de ani am intrat în avocatură și am ales zona dreptului penal. Am pornit cu dosare legate de hackeri, carduri, infracțiuni electronice. Am apărat și apăr oameni din spectrul politic din toată România. M-am ocupat și de cazuri de evaziune fiscală, așa zisa criminalitate a gulerelor albe.
Revoluția din 1989 l-a prins într-o unitate militară din Otopeni
Aveam 10 ani atunci. Mama lucra în cadrul structurilor Ministerului Apărării Naționale, nu mă putea lua cu ea, tata era comandant de batalion tot într-o unitate militară din Otopeni. Am trăit revoluția ”live”. Am văzut oameni împușcați în cap, am văzut răniți. Tatăl meu a reușit să evite un măcel. Li se spusese că o coloană de forțe ”teroriste” se îndreaptă spre București, dar, de fapt, erau blindate MAPN de la Ploiești, comandant fiind un fost coleg de școală de al tatălui meu. Norocul a fost că s-au recunoscut.
Cum a împiedicat generalul Gușă intrarea rușilor în România
Datorită generalului Gușă, rușii nu au mai intrat în România. În momentul în care fostul președinte Iliescu a cerut ajutor trupelor ”prietene” din URSS, a venit răspunsul că foarte multe divizii de tancuri așteaptă să ne acorde ”ajutor frățesc”. Mama împreună cu o colegă au avut inspirația să îi comunice pe telefonul operativ acest lucru generalului Gușă, care le-a spus să distrugă mesajul. Astfel nu au mai intrat rușii în România.
Care sunt eșecurile statului român?
Faptul că la 33 de ani de la Revoluție nu am reușit să spunem tot adevărul despre comunism, încă se descoperă colaboratori ai securității (deși ei trebuiau descoperiți atunci, în anii 90, 91), faptul că abia acum dosarul Revoluției (incomplet) a fost trimis în judecată, faptul că nu am reușit să spunem adevărul complet despre mineriade, reprezintă niște EȘECURI MORALE ALE STATULUI ROMÂN. Vrem să construim capitalismul, suntem membri NATO, ai UE, dar noi nu avem fundament moral.
Numărul de morți și de răniți a fost mai mare după 22 decembrie 1989, după fuga lui Ceaușescu, în realitate s-a dorit perpetuarea acestor violențe pentru a justifica preluarea puterii.
Avem administrație în Brașov?
Dacă vorbim de Consiliul Județean, cred că există administrație foarte bună, dacă vorbim de municipiul Brașov, nu există administrație, orașul merge din inerție. Dacă brașovenii au ales această administrație, înseamnă că avem administrația pe care o merităm. Acesta este principiul majorității în democrație.