Acasă Sănătate-Educație VIDEO. Schaeffler Day pentru studenți – eveniment cu un dialog autentic despre...

VIDEO. Schaeffler Day pentru studenți – eveniment cu un dialog autentic despre provocările carierei de inginer

0
  • Peste 90 de studenți la a 9-a ediție Schaeffler Day
  • 4 workshop-uri interactive pentru viitorii ingineri
  • Echipa de curse BlueStreamline alături de Monopostul BS23 la Schaeffler România

Sustenabilitatea Peste 90 de studenți la Schaeffler Day, evenimentul marca Schaeffler România. Un prilejul perfect pentru studenții facultăților tehnice de la Universitatea Transilvania să cunoască Schaeffler România, chiar în locația de producție din Brașov. Focusul celei de-a 9-a ediții a fost pus pe provocările pe care un inginer le întâmpina în cariera sa, informații pe care studenții le-au putut afla în cadrul prelegerii susținute de către experți ai companiei.

Schaeffler Day a continuat cu patru workshop-uri speciale, în cadrul cărora cei peste 90 de studenții ai Universității Transilvania din Brașov au avut ocazia să afle direct de la specialiștii în domeniu despre:

 

Factori de succes în Managementul proiectelor de dezvoltare produs @Schaeffler

În cadrul acestui workshop a fost abordată atât partea teoretică, prin prezentarea procesului de dezvoltare al produsului, clasificarea proiectelor, departamente implicate în procesul de dezvoltare produs și activități specifice de Project Management, cât și partea practică prin scenariu de simulare al unui proiect de dezvoltare împreună cu echipa, cu accent pe rolul project managerului și al factorilor de succes.

 

Uzura componentelor și cauze rădăcină

Workshop-ul i-a introdus pe studenți în mecanismele teoretice de deteriorare a unor piese automotive (din motor și din cutia de viteză) și le-au fost prezentate principalele tipuri de defecte care împiedică aceste produse să-și îndeplinească performanțele proiectate.

 

Evoluția electromobilității, diferite soluții constructive

Studenții au aflat în cadrul acestui workshop informații privind istoria autovehiculelor electrice, niveluri de electrificare implementate actual de constructorii de autovehicule, tipuri de autovehicule hibride și componența unei punți electrice. Informațiile dobândite au putut fi aplicate apoi într-o aplicație practică de hibridizare a unui vehicul echipat cu propulsie termică.

 

Noi perspective ale dezvoltării de produs

Studenții au putut să descopere procesul dezvoltării de produs, actorii implicați și o parte din proces prin selecția și calcul rulmenți pentru o aplicație definită.

Evenimentul Schaeffler Day a cuprins și vizite în zone cheie de producție, acolo unde studenții au avut ocazia să vadă pusă în practică teoria din cadrul workshop-urilor. Echipa de curse BlueStreamline, alături de Monopostul BS23, a fost prezentă în premieră în cadrul locației de producție de la Brașov. Monopostul realizat și cu produse Schaeffler, made în RO, a reprezentat o atracție de interes atât pentru studenți, cât și pentru angajații SchaefflerSchaeffler susține echipa de studenți BlueStreamline a Universității Transilvania din Brașov, participantă în cadrul competițiilor Formula Student, o competiție internațională de design în care echipe de studenți din întreaga lume concurează între ele cu mașini de curse pe care le-au proiectat și fabricat de la zero.

Schaeffler România, implicată în educația viitoarelor generații prin programe de masterat cu profile tehnice

Educația a fost mereu prioritară pentru companie. În acest sens, Schaeffler România a dezvoltat parteneriate de succes cu mediul educațional din județul Brașov, și nu numai, tocmai pentru a putea susține și mai îndeaproape tânăra generație. Astfel, toți absolvenții de licență, care doresc să își continue studiile urmând un program de masterat în domenii tehnice, sunt invitați să urmeze unul dintre cele trei programe susținute de companie: „Metode practice integrate în ingineria sistemelor de propulsie”, „Ingineria proceselor de fabricație avansate” sau „Inginerie virtuală în proiectarea autovehiculelor”. Programele oferă ocazia masteranzilor să se specializeze în domenii de interes actual, învățând într-un mediu interesant, care le oferă ocazia de a pune în practică cunoștințele dobândite.

Un avantaj în dezvoltare profesională îl reprezintă și interacțiunea cu experții Schaeffler, precum și – alături de aceștia – accesul la cele mai moderne și complexe metode de simulare: FEA, CFD, MBS și multe altele. De asemenea, cei care doresc să-și continue studiile superioare prin doctorat, pot face acest lucru, deoarece Schaeffler oferă atât teme de actualitate, cât și cadrul practic necesar pentru implementarea soluțiilor și conceptelor dezvoltate.