Acasă Sănătate-Educație FOTO. Salvamontiștii brașoveni au organizat pentru micii cercetași un eveniment dedicat educației...

FOTO. Salvamontiștii brașoveni au organizat pentru micii cercetași un eveniment dedicat educației tinerei generații în spiritul respectului și siguranței pe munte

0
Sâmbătă, 20 aprilie, salvamontiștii brașoveni au fost vizitați, la sediul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov, de Cercetașilor României – Orizont Brașov.
Salvatorii montani și voluntari au organizat pentru micii cercetași un eveniment remarcabil, dedicat educației tinerei generații în spiritul respectului și siguranței pe munte. Peste 100 de cercetași din clasele I-VIII au învățat despre regulile esențiale de comportament montan, cum să acționeze în caz de accidentări și au fost familiarizați cu echipamentele și dronele utilizate de salvamontiștii brașoveni în misiunile de salvare.
„Centrul mobil de căutare-salvare cu drone a atras toate privirile, deoarece reprezintă o inovație remarcabilă. Utilizând inteligența artificială, dronele pot identifica și localiza persoanele dispărute în zone inaccesibile sau periculoase. Utilizarea acestor echipamente moderne reduce semnificativ timpul de răspuns și crește eficiența operațiunilor de salvare. Totodată, cercetașii brașoveni au fost încântați de autospecialele de intervenție aflate în dotarea Salvamont Brașov.
Atelierele de educație montană sunt organizate de SPJ Salvamont – Salvaspeo Brașov în parteneriat cu Asociația Salvatorilor Voluntari din România – SAR și Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan. Prin astfel de inițiative, tinerii sunt încurajați să adopte un stil de viață activ și responsabil în natură, învățând totodată ce înseamnă să fii salvator montan. Demonstrațiile de cățărare și prezentările interactive au captivat atenția celor prezenți, oferind o perspectivă practică asupra teoriei prezentate. Aceste activități sunt esențiale pentru formarea unui comportament precaut și respectuos față de mediul montan, promovând totodată valorile de bază ale cercetășiei și solidarității comunitare.”, au povestit salvamontiștii.