Acasă Administrativ VIDEO. Ionel Fliundra: „Ghimbavul este cel mai bogat oraș din România, privind...

VIDEO. Ionel Fliundra: „Ghimbavul este cel mai bogat oraș din România, privind bugetul pe cap de locuitor”

0

Ionel Fliundra, primarul orașului Ghimbav a explicat cum a pus “umărul” ca orașul pe care îl gestionează să fie cel mai bogat din România, privind bugetul pe cap de locuitor. Edilul a susținut că a încercat să sprijine cât mai mult mediul de afaceri, iar în acest sens a redus impozitul pe terenuri și clădiri de la 1,5% la 0,8%.

„Din punct de vedere economic, am adus impozitul, pentru unitățile comerciale, dar și pentru persoanele fizice, de la 1,5%  la 0,8%, atât pentru terenuri cât și pentru imobilele construite.

Din punct de vedere urbanistic, dacă totul este în regulă, nu se stă aproape deloc. Am mai modificat regulamentele de urbanism pentru că ne dorim, atât de la persoanele fizice, de la dezvoltatorii imobiliari cât și de la cei industriali, să respecte anumite condiții privind mediul, suprafețele construite, spațiul verde și locurile de parcare.  Toate aceste aspecte le-am completat într-un regulament astfel încât să ne putem bucura, la noi acasă, și să nu depindem de soluțiile financiare pe care un dezvoltator ni le oferă. 

Ghimbășenii au tot sprijinul, în egală măsură, atât timp cât ne gândim și pe termen lung și pe termen mediu la orașul nostru.”, a explicat Ionel Fliundra, în cadrul emisiunii „Oamenii faini la Brașov”

 

YouTube video