Acasă Parlamentar de Brașov VIDEO. Inițiativă legislativă pentru înființarea a 8 centre regionale de recuperare a...

VIDEO. Inițiativă legislativă pentru înființarea a 8 centre regionale de recuperare a dependenților de droguri

0

Parlamentarii liberali au înregistrat, miercuri, 8 noiembrie 2023 o inițiativă legislativă prin care se dorește înființarea a 8 centre regionale de recuperare a persoanelor dependente de droguri. Printre inițiatorii acestui proiect se numără și Gabriel Andronache, liderul deputaților PNL din Camera Deputaților.

Este o chestiune în atenția societății, mai ales după ce s-a întâmplat în stațiunea 2 Mai. Astăzi(n.r. miercuri 8 noiembrie), am înregistrat la Secretariatul Camerei Deputaților o nouă inițiativă legislativă prin care închidem practic cercul acțiunii statului în privința combaterii traficului și consumului de droguri. Este o inițiativă liberală prin care propunem ca în România să se înființeze la nivel regional, în 8 zone ale țării centre regionale de recuperare a celor care sunt dependenți de substanțe psihoactive. Este rușinos pentru statul român că nu a reușit în peste 30 de ani să înființeze aceste centre. Din păcate, sistemul medical românesc nu acoperă această zonă. Înființarea lor urmează să fie finanțată prin Agenția Națională Antidrog cu 50%, iar Consiliile Județene cu 50%. Numărul locurilor din aceste centre va fi stabilit de instituțiile implicate. Ele vor fi autorizate de Ministerul Sănătății la standardele internaționale. Este o inițiativă necesară pentru România”, a declarat deputatul Gabriel Andronache în cadrul emisiunii ”Oameni faini la Brașov” realizată de Cristi Florea.

YouTube video

Articolul precedentReuniune dedicată mediului de afaceri brașovean
Articolul următorCe a declarat viceprimarul Rusu după ce a aflat că va fi mutat cu biroul la Cimitirul Municipal
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.