Acasă Administrativ Ce a declarat viceprimarul Rusu după ce a aflat că va fi...

Ce a declarat viceprimarul Rusu după ce a aflat că va fi mutat cu biroul la Cimitirul Municipal

0

Viceprimarul Sebastian Rusu reacționează după ce primarul Allen Coliban a decis să îl mute cu biroul la Cimitirul Municipal. Acesta susține că totul este o răzbunare.

Allen Coliban ridică din nou semne serioase de întrebare cu privire la respectarea principiilor democratice și a echilibrului puterii în administrația publică locală.

În primul rând, aș vrea să îmi cer eu scuze brașovenilor pentru că sunt nevoiți să asiste la un asemenea circ ieftin. În mod clar, această situație afectează în primul rând cetățenii din Brașov. Ei și-au ales primarul cu speranța că va servi comunitatea și va aduce beneficii reale, și nu pentru a-și satisface orgoliile personale sau pentru a se răzbuna asupra criticilor.

Recent, primarul Coliban a emis o notificare surprinzătoare și profund preocupantă, prin care dorește mutarea biroului meu la sediul Cimitirului Municipal, fără niciun temei legal. Această decizie este, în mod evident, o reacție la declarațiile publice pe care le-am făcut, de-a lungul timpului și mai ales în ultima vreme, cu privire la neregulile din cadrul primăriei municipiului Brașov. Astfel, în zi de mare sărbătoare creștină pentru români, de Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavril, primarul Coliban și-a arătat din nou imaturitatea și nivelul de jos unde administrația USR a împins municipiul Brașov.
Deloc surprinzător, având în vedere nivelul de maturitate de care a dat dovadă pe întreg parcursul mandatului, eliberarea biroului meu este cerută de către domnul Coliban fix pentru data de 10 noiembrie, respectiv ziua mea de naștere : un cadou frumos, din partea domnului primar.

Consider că această acțiune reprezintă un abuz flagrant de putere și un atac direct bazat pe orgolii personale, nimic altceva decât o continuare a răzbunării primarului Coliban față de mine.

Restrângerea accesului unui viceprimar la propriul birou în cadrul primăriei sub pretextul unor critici deschide calea către practici autoritare și totalitare, în care dorința unui singur individ devine criteriul de administrare a resurselor publice.

Astfel de practici nu numai că denaturează scopul administrației publice, dar și subminează încrederea cetățenilor în instituțiile care ar trebui să îi reprezinte și să le slujească interesele. Este regretabil că un primar ales în funcție și-a folosit puterea pentru a-și servi propriile interese și orgolii personale”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Articolul precedentVIDEO. Inițiativă legislativă pentru înființarea a 8 centre regionale de recuperare a dependenților de droguri
Articolul următorȘofer prins în centrul Brașovului băut și cu permisul suspendat
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.