Acasă Administrativ VIDEO. Consilierii locali PSD-PNL nu vor participa la ședința de îndată a...

VIDEO. Consilierii locali PSD-PNL nu vor participa la ședința de îndată a Consiliului Local. „Este un abuz din partea primarului Coliban”

0

Joi, 09 mai, a avut loc o conferință de presă organizată în incinta Primăriei Brașov la care au participat consilierii locali Alexandra Crivineanu și Pamela Diaconu. Aceștia au anunțat că nu vor participa astăzi la ședința de îndată a Consiliului Local întrucât convocarea acestei ședințe nu are temei legal, iar primarul Coliban îi supune unui abuz.

„Ședința de îndată a fost convocată marți, pe Facebook, fără informarea în prealabil a consilierilor locali. Noi am fost anunțați abia ieri (08.05), în jurul orei 8:30, pe mail-ul oficial.
Dorim să anunțăm că nu vom participa la ședința de astăzi, nu vom da curs pseudo-dezbaterilor organizate de primarul Coliban, pentru că nu se dorește o dezbatere reală. Coliban se joacă cu democrația și înțelege greșit conceptul de dezbatere publică!

Atât timp cât proiectele supuse pe ordinea de zi nu respectă legea, nu vom da curs acestor ședințe de Consiliu Local. Sunt foarte multe proiecte care ne sunt puse pe masă și care nu respectă legea și tocmai de aceea refuzăm să mai dam curs unor astfel de invitații. Ședința de Consiliu Local ar trebui să fie conform Codului Administrativ și să aibă ca principiu solemnitatea.

Vrem să atragem atenția primarului că aceste ședințe nu ar trebui să fie doar acțiuni politice! Până nu își respectă cuvântul, nu vom mai intra în ședințele de Consiliu Local!”, a anunțat Alexandra Crivineanu.

Mai mult decât atât, social democrata a amintit de situația viceprimăriței Flavia Boghiu care a fost trimisă în judecată și totuși nu și-a dat demisia așa cum a promis, chiar printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook: „În cazul în care acest dosar va fi trimis în judecată, îmi voi da imediat demisia din funcția de Viceprimar al Brașovului și din funcția de Consilier Local, dar și din toate funcțiile pe care le dețin în USR.”

„Îi cerem primarului Coliban să ceară, în Plenul Consiliului Local, demisia viceprimarului Flavia Boghiu. Refuzăm să mai stăm la aceeași masă cu promotorii sloganului „Fără penali în funcții publice”. Hoțul strigă hoții!”, a adăugat consilierul local.

„Nu ne aflăm  în prezența unei convocări făcute în conformitate cu Codul Administrativ. Nu există nicio dispoziție de primar emisă de Coliban, până la acest moment, iar ședința de astăzi este una ilegală. Dispoziția de primar este menită să convoace Consiliul Local, iar această dispoziție lipsește! 

Ședința de îndată este convocată în afara Codului Administrativ care prevede că ședințele de îndată pot avea loc atunci când e vorba de un eveniment de forță majoră, iar noi nu suntem într-o astfel de situație întrucât proiectele prevăzute pe ordinea de zi au fost proiecte asupra cărora ne-am exprimat votul chiar într-o ședință anterioară. Într-adevăr, proiectele au fost respinse, dar acesta nu este un argument pentru a convoca o ședință de îndată. Este un abuz de putere din partea primarului Coliban!”, a explicat Pamela Diaconu.

Alexandra Crivineanu a clarificat la finele conferinței de presă, în numele consilierilor PSD-PNL, că nu doresc blocarea administrației publice, ci doar evită să fie complici la un abuz.

Mai mult decât atât consilierii locali PSD-PNL au precizat că ședința de îndată convocată astăzi, 09 mai, de către primarul Allen Coliban se suprapune cu licitația organizată la sediul RIAL, care începe tot la ora 12:00.

 

YouTube video