Acasă Social Act de curaj și devotament al polițiștilor brașoveni. Au evacuat persoanele aflate...

Act de curaj și devotament al polițiștilor brașoveni. Au evacuat persoanele aflate într-o clădire cuprinsă de flăcări!

0

Demonstrație de curaj și devotament a polițiștilor brașoveni care au pătruns într-un imobil cuprins de flăcări pentru a evacua persoanele aflate în locuințe și ulterior au efectuat cercetări care au condus la identificarea și arestarea preventivă a unei femei, bănuită că ar fi provocat incendiul.

La data de 06 mai a.c, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov- Secția 4 de Poliție au fost sesizați prin apel de urgență, de către o femeie, cu privire la faptul că, la un imobil din strada Andrei Bârsanu, din municipiul Brașov, s-ar afla în desfăurare un incendiu.

Imediat, echipa operativă s-a deplasat la fața locului, ocazie cu care a constatat că aspectele sesizate se confirmă și că acoperișul imobilului era deja cuprins de flăcări. De asemenea polițiștii au constatat că imobilul, de tip vagon, este compus din mai multe locuințe, în interiorul cărora se aflau mai multe persoane.

Astfel, polițiștii au procedat de îndată la evacuarea persoanelor, context în care au pătruns inclusiv în una dintre locuințele acaparate de fum, cea mai avariată de incediul produs, din interiorul căreia au evacuat un bărbat, de 50 de ani. Prin gestionarea cu curaj și devotament a acestei situații critice, polițiștii brașoveni au reușit să limiteze pagubele provocate de incediul doar la categoria celor materiale.

În urma cercetărilor și a investigatilor efectuate de polițiști s-a stabilit că, anterior apelului, femeia care ar fi sesizat incediul, de 59 de ani, ar fi incendiat locuința bărbatului de 50 de ani, iar ulterior focul s-a extins și la locuințele învecinate.

În continuare, cercetările au fost preluate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov- Biroul de Investigații Criminale, care, în urma investigațiilor întreprinse, după administraea probatoriului, au dispus reținerea femeii și introducerea acesteia în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ, pentru o perioadă de 24 de ore.Ulterior, după ce a fost prezentată de către un procuror în fața judecătorului de drepturi și libertăți, pe numele femeii a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, a fost întocmit un dosar penale pentru săvârșirea infracțiunii de ,,distrugere”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadul Parchetului de pe lângă JudecătoriaBrașov, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.