Acasă Actualitate Viceprimarul Sebastian Rusu: „Cimitirul municipal este ocupat 90%! Trebuie identificate urgent niște...

Viceprimarul Sebastian Rusu: „Cimitirul municipal este ocupat 90%! Trebuie identificate urgent niște variante pentru a suplimenta aceste locuri” (VIDEO)

0

În timpul unei conferințe de presă, viceprimarul Sebastian Rusu a prezentat problemele cimitirului municipal, dar și despre atitudinea indiferentă a viceprimarului Flaviei Boghiu referitoare la acest subiect. Viceprimarul susține că a făcut o vizită neanunțată la fața locului pentru a vedea exact ce se întâmplă. Acesta a semnalat mai multe probleme printre care și gradul de ocupare ridicat al cimitirului, de aproximativ 90%.

Sebastian Rusu susține că șeful RIAL a semnalat mai de mult această problemă însă Boghiu nu a acțioant în acest sens. Mai mult de atât, viceprimarul își propune să modernizeze acest cimitir și să îl aducă la standardele moderne.

„Am făcut o vizită neanunțată la fața locului pentru a primi un feedback real, pentru a vedea exact ce se întâmplă. Situația cimitirului municipal nu este roz, atât din punct de vedere al aspectului cât și al procedurilor de lucru. Este un cimitir foarte mare cu 187 de mii de mp cu 40 de mii de morminte. Din păcate, el este plin 90%. Trebuie identificate urgent niște variante pentru a suplimenta aceste locuri. S-ar putea să existe problema de a nu mai avea unde să-i îngropăm pe cei plecați dintre noi.

Nu știu de ce nu s-a făcut nimic de când RIAL este în subordinea doamnei Boghiu, pentru că șeful RIAL spune că a semnalat mai de mult această problemă vizavi de gradul de încărcare al cimitirului.

Pe de altă parte voi cere fonduri pentru modernizarea și îngrijirea acestui cimitir. Va trebui să modernizăm și să-i dăm un aspect conform anului 2023. Am vrea să facem și un foișor în care oamenii să aștepte și voi demara lucrări de întreținere și reparație. S-a găsit și o gaură în gard unde s-au aruncat tot felul de resturi. ”, a transmis viceprimarul Sebastian Rusu

Articolul precedentMinus 800 de metri, într-o peșteră din România
Articolul următorDumitru Flucuș (AUR): „Există pericolul ca țara să intre în incapacitate de plată” (VIDEO)