Acasă Actualitate Dumitru Flucuș (AUR): „Există pericolul ca țara să intre în incapacitate de...

Dumitru Flucuș (AUR): „Există pericolul ca țara să intre în incapacitate de plată” (VIDEO)

0

Dumitru Flucuș, deputat AUR Brașov a spus în timpul unei conferințe de presă că există pericolul ca țara să intre în incapacitate de plată. România se află într-o situație dificilă, iar datoria externă a țării crește foarte repede și a depășit 50% din produsul intern brut. AUR susține că este necesară reorganizarea administrativ teritorială a țării, care să aibă ca efect reducerea numărului de comune și de județe, dar și micșorarea aparatului administrativ.

„România se află într-o situație dificilă! Datoria externă a țării crește foarte repede și a depășit 50% din produsul intern brut. Ne împrumutăm la dobânzi mari pentru a putea funcționa. Ne împrumutăm pentru a ne asigura necesitățil de bază. Există pericolul ca țara să intre în incapacitate de plată. Avem în apropierea noastră exemplul Ucrainei, care atunci când a intrat în incapacitate de plată, nu a avut altă soluție decât să permită preluarea tuturor activelor statului de către un fond de investiții. De atunci Ucraina și-a pierdut suveranitatea. AUR susține implementarea unor reforme care să restructureze statul. Este necesară reorganizarea administrativ teritorială a țării, care să aibă ca efect reducerea numărului de comune și de județe, micșorarea aparatului administrativ, în paralel cu creșterea calității serviciilor oferite populației. AUR susține reforma instituțiilor statului, urmărind eliminarea instituțiilor ale căror atribuții se suprapun.”, a transmis Dumitru Flucuș, deputat AUR Brașov.

Articolul precedentViceprimarul Sebastian Rusu: „Cimitirul municipal este ocupat 90%! Trebuie identificate urgent niște variante pentru a suplimenta aceste locuri” (VIDEO)
Articolul următorAccident între două mașini pe strada Negoiu, în Făgăraș (FOTO)