Acasă Local Vezi ierarhia! 4.422 de absolvenți ai clasei a VIII-a participă la admiterea...

Vezi ierarhia! 4.422 de absolvenți ai clasei a VIII-a participă la admiterea la liceu

0

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a publicat astăzi, 5 iulie, pe site-ul propriu de web, ierarhia candidaților pentru admiterea în clasa a IX-a, în școlar 2023-2024. 4.422 de absolvenți ai clasei a VIII-a pot participa la admiterea în clasa a IX-a de liceu.

Oferta educațională pentru anul următor, pentru clasa a IX-a, cuprinde 210 clase cu 5.328 de locuri la toate cele trei niveluri de învățământ: liceal (zi, seral și frecvență redusă), profesional și dual. Pentru învățământul liceal de zi, oferta educațională pentru județul Brașov cuprinde 128 de clase cu 3.334 de locuri.

Anul acesta, Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Ierarhia a fost stabilită în conformitate cu legislația specifică, ordonând descrescător candidații după următoarele criterii:

  1. Media obținută la Evaluarea Națională;
  2. Nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale;
  3. Nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale;
  4. Media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.

În cazul în care la o unitate de învățământ, pe ultimul loc, există candidați cu opțiunea exprimată pentru acea unitate școlară și care au mediile de admitere, precum și toate mediile menționate mai sus egale, atunci toți acești candidați sunt declarați admiși la opțiunea solicitată.

Comparativ cu anul trecut, situația mediilor de admitere este următoarea:

În perioadele 6-7, 10 – 17 iulie 2023 părinții și candidații sunt așteptați de către diriginți, la unitățile școlare la care au absolvit clasa a VIII, pentru completarea opțiunilor în fișele de înscriere, în ședințe de informare anunțate în prealabil. În cadrul acestor întâlniri, diriginții vor consilia părinții și absolvenții, oferindu-le acestora toate informațiile și indicațiile necesare completării fișelor de înscriere în mod corect și riguros, în concordanță cu mediile de admitere și opțiunile acestora.

Rezultatele repartizării vor fi publicate de Ministerul Educației în data de 19 iulie.

În perioada 20-25 iulie candidații vor depune dosarele, confirmând în acest fel înscrierea, la unitățile școlare la care au fost declarați admiși.

În perioada 26-28 iulie comisia de admitere județeană de admitere rezolvă situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Vezi ierarhia pe județ aici

Articolul precedentAmical! Ceferiștii clujeni au învins cu 3-1 echipa FC Brașov
Articolul următorCriptomonede de Râșnov! S-a dat drept broker și i-a păgubit pe creduli cu 1.58 milioane lei