Acasă Turism Vezi care va fi programul Târgului de Crăciun din Brașov!

Vezi care va fi programul Târgului de Crăciun din Brașov!

1

Începând cu ora 17.30 se deschid oficial sărbătorile de Crăciun în Brașov, odată cu aprinderea luminițelor bradului și a iluminatului festiv. Brașoveanul Horia Brenciu va concerta pentru cei care vin să vadă spectacolul celor 1,2 milioane de luminițe.

Viceprimarul Flavia Boghiu a anunțat astăzi, 23 noiembrie, programul sărbătorilor de iarnă din cadrul evenimentului ,,Decembrie de poveste la Brașov”, care începe în 30 noiembrie cu aprinderea iluminatului festiv și deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Sfatului. Alături de brașovenii și turiștii care vin să vadă spectacolul de lumini va fi Horia Brenciu, care îi va încânta pe cei prezenți cu muzica sa.

,,În 30 noiembrie, la ora 17:30, vom da startul sărbătorilor de iarnă și vom aprinde luminițele din Piața Sfatului cu un concert pe care îl anunțăm astăzi în premieră, al lui Horia Brenciu, brașoveanul care vine să se bucure alături de noi în acest moment festiv. Tot pe 30 noiembrie începe și Târgul de Crăciun, cel mai mare târg de până acum pe care îl vom avea în Piața Sfatului, care aduce alături meșteșugari, producători locali și fel de fel de surprize, atât de degustat, cât și de cumpărat cadouri pentru cei dragi. Anul acesta vom avea o zonă de food court, o zonă de servit masa în aer liber, pe care o amenajăm tocmai ca oamenii care vin în Piața Sfatului să se bucure de timp împreună, și de tot ceea ce va oferi Piața Sfatului”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Seria de evenimente pregătite de Municipalitate continuă cu 1 Decembrie, când, pe lângă evenimentele tradiționale – parada militară, evenimentele organizate de juni în Piața Unirii și retragerea cu torțe – vom avea un concert în Piața Sfatului cu formații și coruri brașovene.

Moș Nicolae aduce noi evenimente, de data aceasta în Piața Sf. Ioan. Pe 6 decembrie, deschidem patinoarul, târgul și, în parteneriat cu Magic FM, radioul lui Moș Crăciun.

Tot din 30 noiembrie, cei mici se vor putea bucura de un carusel gratuit, iar începând cu 18 decembrie Moș Crăciun îi va aștepta pe cei mici pe tronul din fața bradului, unde îi le va asculta dorințele pentru cadoul de Crăciun, se va asigura că au fost cuminți și le va oferi cadouri.

Tot în Piața Sfatului, în parteneriat cu Asociația Kastel, brașovenii și turiștii sunt invitați la Căsuța lui Moș Crăciun, din 30 noiembrie până în 24 decembrie, pentru a face donații pentru copii defavorizați – Campania ShoeBox – dar și pentru a participa la sesiunile de pictură pe față, pictură de globuri și jocuri pentru copii.

Ca de fiecare dată de Revelion, în Piața Sfatului va avea loc cea mai mare petrecere în aer liber, cu un program-surpriză.

 

Reamintim că în urmă cu trei săptămâni, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care blochează o serie de plăți, inclusiv la nivelul administrațiilor locale, fapt care a obligat și municipalitatea Brașov să caute surse alternative pentru desfășurarea evenimentelor de sfârșit de an. În funcție și de resursele pe care municipalitatea va reuși să le atragă de la partenerii privați, în următoarea perioadă calendarul evenimentelor pentru sărbătorile de iarnă va fi actualizat.