Acasă Turism Vernisajul expoziției „Sensuri” va avea loc la Galeria Europe în data 22...

Vernisajul expoziției „Sensuri” va avea loc la Galeria Europe în data 22 iulie

0

„Sensuri” — O temă în care sensurile pot deveni gânduri, iar gândurile pot căpăta formă.

Expoziția explorează caracterul multidimensional al temei prin cicluri compuse din 14 lucrări bidimensionale și 6 lucrări tridimensionale concepute pe baza unghiului de 900 ce devine un reper atât profesional, cât și personal.

„Trăind într-o lume haotică, am simțit nevoia să ordonez gândurile și simțirile cu ajutorul unghiului drept, care devine reper pentru formă și fond. Folosind elemente de limbaj plastic, mi-am reformulat ideile printr-un proces ciclic, pornind de la grafică și transpunând în sculptură.”, declară artistul Alexandru Leonard Truțiu.

Matur, cu suflet proaspăt de copil, capabil să se mobilizeze pentru cine sau ce iubește, dăruind totul. Dedicat profesoratului, artistul Alexandru Leonard Truțiu caută să transmită dragostea și știința artei. Experimentează și învață din mers pentru ca participarea la expozițiile de grup, în acest caz, personală, să îl reprezinte.

Creațiile reprezintă etape de lucru, căutări și propuneri. Lucrările grafice sunt realizate în tehnică mixtă: guașe, creion, laviuri, iar piesele de sculptură sunt realizate din piatră cu inserții de metal.

Curatorul expoziției este artista plastică Gabriela Marica, grafician, pictoriță și profesor. Expoziția poate fi vizitată la Galeria Europe, Str. Mureșenilor nr. 1, Brașov în perioada 22-29 iulie 2022.

 

 

Articolul precedentFC Braşov a transferat doi tineri fundași de bandă
Articolul următorATENȚIE! Cetățenii sunt rugați să se recenzeze în regim de urgență