Acasă Local Un tânăr din Mureș s-a urcat drogat la volan și a condus...

Un tânăr din Mureș s-a urcat drogat la volan și a condus pe DN1 cu 145km/h

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 10 iulie 2022, în jurul orei 16.50, polițiștii au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 22 ani, din județul Mureș, care conducea un autovehicul pe DN1, fără a respecta regimul legal de viteză prevăzut pentru acel sector de drum, fiind înregistrat de cinemometru laser Trucam circulând cu viteza de 145km/h.

La testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la cannabis. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanței psihoactive în organism.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.