Acasă Actualitate Un hoț a furat mai multe carduri bancare dintr-o locuință, apoi a...

Un hoț a furat mai multe carduri bancare dintr-o locuință, apoi a încercat să facă plăți cu ele

Thief in balaclava breaking into the house

Poliția Brașov a fost sesizată de către o persoană cu privire la faptul că, i-au fost furate mai multe bunuri din locuința aflată la parterul unui bloc, amplasat pe strada Calea București, din municipiul Brașov.

Activitățile de cercetare, pe care polițiștii le-au întreprins imediat după primirea sesizării, au dus la identificarea persoanei bănuite de săvârșirea furtului, un tânăr de 25 de ani, din comuna Apața, județul Brașov, cunoscut pentru comiterea de fapte penale, precum și la stabilirea modului de operare al acesteia.

Astfel, persoana bănuită ar fi forțat una din ferestrele locuinței, aflate la parterul blocului, ar pătruns apoi în imobil, de unde ar fi sustras laptopuri, telefoane mobile, ceasuri și carduri bancare, cu care ar fi încercat să efectueze plăți pentru achiziționarea unor produse.

Cu ocazia percheziției domiciliare au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care proveneau din comiterea faptei.

În cauză, a fost dispusă reținerea persoanei bănuite pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea acesteia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Ulterior tânărul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”furt calificat și tentativă la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.