Acasă Regional Un bărbat din Harghita și fiul său au fost atacaţi de urs....

Un bărbat din Harghita și fiul său au fost atacaţi de urs. Au scăpat cu ajutorul unui pachet cu mâncare

0

Instinctul i-a salvat viaţa unui bărbat din Harghita, atacat de urs. Era împreună cu fiul lui de opt ani când fiara i-a sărit în spate. I-a spus copilului să fugă, iar el a rămas în urmă. Norocul lui a fost că avea un pachet de mâncare pe care i l-a aruncat animalului. Aşa a reuşit să îi distragă atenţia şi să fugă, potrivit Observator.

Bărbatul locuiește în marginea satului Văleni, din Harghita, unde are grijă de o turmă de vaci. Ursul l-a atacat pe el și pe fiul său în timp ce mergeau spre rulotă.

Bărbatul i-a spus fiului său să fugă, în timp ce el a rămas să distragă atenția ursului. Pentru a scăpa de animal, acesta i-a aruncat mâncarea pe care o avea la el.  

„A muşcat braţele, după cum am auzit şi a fost lovit, adică zgâriat şi pe faţă. Băiatul a fugit şi a reuşit să dea un telefon, să anunţe pe cineva”, spune un localnic.

Nu e prima dată când oamenii au probleme cu urşii din zonă. De zece ani, tot satul este terorizat, notează Observator News.

 

 

Sursa: Observator

Articolul precedentPolițiștii brașoveni au reținut 167 de permise de conducere și au aplicat amenzi de peste 193.000 lei
Articolul următorStațiunea turistică Plaiul Foii a găzduit a treia întâlnire de lucru a Consiliului Consultativ al Tinerilor pentru Climă