Acasă Actualitate Polițiștii brașoveni au reținut 167 de permise de conducere și au aplicat...

Polițiștii brașoveni au reținut 167 de permise de conducere și au aplicat amenzi de peste 193.000 lei

0

În perioada 16 – 22 mai 2022, polițiștii rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pe raza județului Brașov, ce a avut ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră la nivel național, prin prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Printre obiective acțiunii s-au numărat:

  • impunerea respectării regimului legal de viteză;
  • depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe;
  • depistarea și sancționarea comportamentului agresiv al conducătorilor de autovehicule în conducerea acestora pe drumurile publice;
  • prevenirea și combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și autovehiculelor;
  • prevenirea și combaterea nerespectării prevederilor legale de către bicicliști;
  • verificarea respectării prevederilor legale privind efectuarea transportului rutier public de persoane și marfă;
  • verificarea respectării prevederilor legale privind folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive de tip „mâini libere”;
  • conștientizarea cetățenilor privind necesitatea și obligația respectării tuturor normelor legale incidente domeniului rutier.

În cadrul activităților desfășurate au fost utilizate echipamente video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei, cinemometre TruCam și aparate etilotest.

Pentru abaterile constate, în perioada anterior menționată, polițiștii brașoveni au aplicat 1.235 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 193.500 lei.

Dintre cele 1.235 de sancțiuni contravenționale aplicate, 1.181 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale stipulate în O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată cu modificările și completările ulterioare, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, neacordare prioritate de trecere pietonilor, neacordare prioritate vehicule, folosirea telefonului mobil în mod neregulamentar, oprire neregulamentară, staționare neregulamentară, abateri săvârșite de către pietoni, abateri săvârșite de către bicicliști, precum și alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au reținut 167 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, dintre acestea 34 fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 59 de permise de conducere reținute pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, 16 permise de conducere reținute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor și 58 de permise de conducere reținute pentru nerespectarea altor prevederi legale incidente domeniului rutier.

Totodată, au fost reținute 92 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 35 de infracțiuni la regimul rutier, respectiv, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe psihoactive, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

Articolul precedentStudenții vor putea participa și la cursuri online din toamnă
Articolul următorUn bărbat din Harghita și fiul său au fost atacaţi de urs. Au scăpat cu ajutorul unui pachet cu mâncare