Acasă Social Un alt proiect reîncălzit. Zona pietonală în fața gării

Un alt proiect reîncălzit. Zona pietonală în fața gării

0

Un alt proiect marca George Scripcaru este reîncălzit de administrația USR, sub altă formă.

Sub dala urbană care se va amenaja în locul actualului capăt de linie RAT și a parcării, este propusă o parcare subterană, prevăzută cu pasaje pietonale pentru subtraversarea bulevardului Gării. Brașovenii sunt invitați să-și spună punctul de vedere cu privire la acest proiect în cadrul unei consultări publice, în 13 februarie, ora 16:00 

Primăria Brașov organizează o nouă consultare publică a locuitorilor pe teme de interes pentru comunitate, de această dată tema fiind reamenajarea zonei din fața gării Brașov. În locul terminalului RAT și a parcării din fața gării este propus un spațiu de relaxare, sub forma unei piațete, sub care va fi amenajată o parcare subterană cu 502 locuri și două pasaje pietonale subterane pentru traversarea b-dului Gării. Brașovenii sunt invitați la consultarea publică marți, 13 februarie, ora 16:00, în sala de consiliu sau on-line, pe platforma Zoom.

Conform proiectului elaborat pentru studiul de fezabilitate, spațiul propus se amenajează în fața gării, continuând trotuarul către o piațetă pietonală de tip dală urbană.

Spațiile de la nivelul dalei urbane au fost gândite astfel încât să creeze mai multe zone de odihnă, cu perspectivă directă către gară.

Pavajul propus conturează diferite tipuri de spații și locuri de odihnă și ajută la direcționarea pietonilor.

Monumentul aflat pe teren va fi reamplasat în spațiul central al dalei urbane, în axul gării. Pavajul din jurul monumentului va fi  diferit, pentru a marca poziția acestuia și a delimita zona de odihnă în jurul lui.

Pe spațiul verde se vor planta arbuști de talie mică și medie (în sol sau în jardiniere).

Nodurile de evacuare și acoperirea acceselor către pasaj de la nivelul dalei urbane sunt realizate din sticlă, pentru a nu obtura perspectiva asupra gării.

Sub piațetă este propusă amenajarea unei parcări subterane, pe 3 niveluri, cu 502 locuri de parcare, dintre care 20 pentru persoanele cu dizabilități, 55 pentru alimentare cu energie electrică în prima fază, urmând să se extindă cu încă 50 de locuri, și 6 locuri pentru autoturismele cu GPL.

Pe lângă parcare, sunt propuse și două pasaje pietonale subterane pentru traversarea b-dului Gării. Pasajele subterane vor avea o lățime de 5.00 m și o înălțime de 2.50 m și sunt conectate între ele, precum și cu trotuarele adiacente și cu dala urbană propusă. Nodurile de ieșire din pasaje sunt dotate cu câte un ascensor, pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități

Brașovenii pot consulta Studiul de fezabilitate și documentele aferente pe site-ul primăriei: https://www.brasovcity.ro/ro/dezbateri_publice

Consultarea publică va avea loc marți, 13 februarie 2024, la ora 16:00, în format mixt, în sala de consiliu, sau în mediul on-line, pe platforma Zoom. Cei interesați se pot înscrie până în data de 13 februarie, ora 14:00, completând formularul de înscriere.