Acasă Social Turist mușcat de viperă, salvat cu elicopterul SMURD

Turist mușcat de viperă, salvat cu elicopterul SMURD

0

Ieri a avut loc o intervenție de urgență în Masivul Parâng, o persoană fiind mușcată de viperă. Turistul a fost salvat cu ajutorul elicopterului SMURD Brașov și Salvamont.

„Echipajul elicopterului SMURD a fost solicitat de către personalul Salvamont, să intervină în Masivul Parâng, pentru a ajuta la salvarea vieții unui bărbat, aflat în stare gravă după ce a fost mușcat de o viperă.

Salvamontiștii au ajuns la victimă și i-au acordat acesteia măsurile de prim ajutor necesare, dar, având în vedere evoluția stării de sănătate a bărbatului, a fost solicitat în sprijin elicopterul SMURD de la Brașov.

Echipa medicală a stabilizat victima, aceasta fiind preluată și transportată în siguranță la un spital din Sibiu, pentru a beneficia de tratament medical de specialitate.

Asigurarea unei intervenții rapide și eficiente în cazul unor situații de urgență medicală reprezintă una dintre prioritățile instituționale, iar sistemul integrat de urgență și-a dovedit eficiența, încă o dată.”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

Articolul precedentRacla cu vesmintele Sfintei Parascheva va fi adusă la Brașov
Articolul următorPrimăria Făgăraș organizeaza întâlniri cu cetățenii pentru a discuta proiecte