Acasă Social Triumf românesc la Paris! Medalii de aur și bronz pentru canotoarele...

Triumf românesc la Paris! Medalii de aur și bronz pentru canotoarele noastre

0
La Campionatele Mondiale de juniori U19 la canotaj, desfășurate pe canalul olimpic de la Paris, România a câștigat medalii importante. Din cele 8 echipaje românești, 6 au urcat pe podium. Performanțele au plasat România pe locul 3 în clasamentul pe medalii, evidențiind o prestație impresionantă.
”Medalii pentru România pe pista olimpică de canotaj de la Paris! 
Campionatele Mondiale de juniori U19 la canotaj s-au desfășurat pe apa canalului olimpic de la Paris, locul în care anul viitor se vor desfășura întrecerile Jocurilor Olimpice Paris 2024.
România a fost reprezentată de 35 de sportivi din Centrele Naționale Olimpice pentru Juniori. Din cele 8 echipaje tricolore, 6 au urcat pe podium.
Bianca Ifteni a câștigat aur pentru România în proba de simplu (JW1x cu un timp de 07:52.33, înaintea sportivelor din Irlanda și Uruguay.
Echipajul de dublu rame feminin (JW2-), compus din Ionela Elena Scutaru și Gabriela Tivodariu, a câștigat medalia de aur, impunându-se în fața echipajelor din Grecia și Australia. Sportivele tricolore au terminat cursa cu un timp de 07:26.70.
Tot o medalie de aur au cucerit și sportivii echipajului de patru rame masculin (JM4-). Mateus Simion Cozminciuc, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Constantin Flocea și Sergiu Anfimov au dominat cursa și s-au impus în fața echipajelor din Germania și Franța, terminând pe locul 1 cu un timp de 06:06.24.
Prima medalie de bronz a fost câștigată de Ioana Ruxandra Pascovici, Iuliana Isabela Boldea, Delia Mirabela Gradinaciuc și Andreea Nicoleta Dinu, în finala probei de patru rame feminin (JW4-). România a fost urmată pe podium alături de echipajele din Italia și Marea Britanie.
Echipajul de 8+1 feminin (JW8+), compus din Narcisa Florentina Negură, Adina Alexandra Florea, Rebeca Andreea Andriesei, Bianca Elena Drăghici, Beatrice Piseru, Georgiana Blănariu, Andreea Bianca Marin, Denisa Cristina Ailincăi și Irina Lucia Andreea Despa, a câștigat medalia de bronz. Podiumul a fost completat de Marea Britanie și Germania.
Cea de-a treia medalie de bronz pentru tricolori a fost câștigată de canotorii din barca de 8+1 masculin (JM8+). Echipajul compus din Antonel Avăcăriței, Silviu-George Elenes, Ștefan Cobzaru, Silviu-Marian Dumitriu, Darius Simion, Sebastian Alexandru Tasca, Constantin Filip, Ștefan Bogdan Moaleș și Alexandru Nedelcu, a urcat pe podium alături de echipajele din Marea Britanie și Germania.
România s-a clasat pe locul 3 în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie și Italia, dar înaintea Statelor Unite, Germaniei, Greciei și Australiei. România a avut același număr de medalii de aur cu Marea Britanie și Italia.
Felicitări sportivilor și antrenorilor! Succes mai departe!”
Sursă: Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român
Articolul precedentAtenție, brașoveni! Va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar
Articolul următorVară plină de creație la Sibiu. Mic Târg Creativ în Piața Huet