Acasă Local Trei evenimente remarcabile au marcat Liceul Teoretic ”George Moroianu” la început de...

Trei evenimente remarcabile au marcat Liceul Teoretic ”George Moroianu” la început de an

0
Trei evenimente remarcabile în viața Liceului Teoretic ”George Moroianu” la început de an.
Primul dintre ele a fost acreditarea liceului pentru a susține proiecte în bine-cunoscutul program european ERASMUS+. În urma muncii începute de profesorii liceului, acesta a obținut statutul de instituție școlară cu acreditare ERASMUS+, programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021-2027.
Al doilea eveniment este câștigarea pentru România a concursului „Juvenes Translatores” organizat de Comisia Europeană, de către elevul David Nicolae Șolga. Traducătorii Comisiei Europene au selectat 27 de câştigători, câte unul din fiecare ţară a Uniunii Europene, precum şi un număr de 287 de elevi care au primit menţiuni speciale pentru traducerile lor de excepţie. Una din aceste mențiuni a fost obșinută tot de o elevă a liceului ”G. Moroianu”, Lorena Moroianu.
Al treilea eveniment este prezența la Concursul Național „La Școala cu Ceas”, la Rm. Vâlcea, ediția a 24-a (un concurs cu peste 1000 de participanți), și rezultatele excelente obținute: la clasa a 5-a, un premiu II și o mențiune; la clasa a 6-a, 2 premii I și o mențiune; la clasa a 7-a un premiu III; la clasa a 8-a 2 mențiuni! Toate la istorie! La geografie s-a obținut o mențiune la cls a 6-a!