Acasă Local Traseul de pe Tâmpa, deteriorat de turiștii care aleg să scurteze drumul,...

Traseul de pe Tâmpa, deteriorat de turiștii care aleg să scurteze drumul, tăind serpentinele

Semnal de alarmă tras de reprezentanții Salvamont Brașov: turiștii care aleg să scurteze traseul, tăind serpentinele, au dus la distrugerea potecii. În perioada următoare salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Local Salvamont Brașov vor desfășura activități de întreținere a traseului Serpentinelor de pe Tâmpa.

„Activități de întreținere a traseului Serpentinelor de pe Tâmpa.

Unul dintre cele mai frecventate trasee din aria noastră este cel al Serpentinelor, care leagă centrul vechi de zona belvederilor de la „Litere” și de pe vârful Tâmpa, marcat cu triunghi roșu. Așa cum îi spune și numele, traseul taie serpentine în versantul abrupt. Acest lucru, împreună cu numărul mare de turiști care-l aleg ca alternativă de a urca sau coborî de pe Tâmpa, i-a adus și degradarea, deoarece mulți aleg să scurteze traseul, tăind serpentinele. În aceste locuri, în care scurtătura iese înapoi în traseu, malurile potecii se rup constant, poteca devenind tot mai îngustă și reprezentând un real pericol pentru cei care trec în acele zone, unde și așa pietrele sunt foarte tocite și alunecoase. În ciuda numeroaselor plăcuțe de avertizare instalate și a scurtăturilor barate, această problemă, din păcate, este foarte des întâlnită pe tot parcursul traseului.

Ieri, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Local Salvamont Brașov au început consolidarea acestor zone, pentru a aduce poteca la un stadiu cât mai apropiat de cel inițial și pentru a-i descuraja pe cei care scurtează traseul să mai recurgă la astfel de practici. Aceste consolidări au fost făcute exclusiv cu lemn și piatră.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, de aceea ne cerem scuze turiștilor care ne vor întâlni, pentru disconfortul creat.”

Sursa: Facebook Salvamont Poiana Brașov