Acasă Actualitate Traficanți de droguri reținuți la Brașov. Captura-canabis, arme cu bile de cauciuc...

Traficanți de droguri reținuți la Brașov. Captura-canabis, arme cu bile de cauciuc și peste 9700 lei

0

La data de 27.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov, în cadrul a trei cauze penale, au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 16 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauze s-a reținut faptul că, inculpații au  comercializat , în mod repetat, droguri de risc și mare risc, consumatorilor, preponderent tineri.
La data de 27.06.2023 au fost puse în aplicare 26 de mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate, mai multe țiple cu fragmente de substanță solidă, sub formă de cristale (3 CMC), o cultură de 6 plante de canabis, o cantitate de canabis pregătită pentru comercializare, 8 cântare digitale,  suma de 9.750 lei și 4 arme cu bile din cauciuc.
În cursul acestei zile , urmează să fie sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, cu propunerea de  arestare preventivă a 11 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Brașov.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, serviciilor pentru acțiuni speciale Brașov, Sibiu, Covasna și Prahova, precum și jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă „Burebista” Brașov.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.