Acasă Sănătate-Educație Toți asistenții medicali generaliști vor beneficia, la nivel european, de recunoașterea rapidă...

Toți asistenții medicali generaliști vor beneficia, la nivel european, de recunoașterea rapidă a calificărilor profesionale obținute în România

Ieri, 12 decembrie 2023, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, europarlamentarul Tudor Ciuhodaru anunță că a fost aprobată directiva potrivit căreia toți asistenții medicali generaliști vor beneficia de recunoaștere la nivel european.
„Am reușit! De azi toți asistenții medicali generaliști vor beneficia la nivel european de recunoașterea rapidă a calificărilor profesionale obținute în România.
Concret:
1. Propunerea de directivă pe care am susținut-o în plenul Parlamentul European a fost adoptată cu peste 90% din voturi (577 din 612).
2. Prin acest demers am dorit o abordare similară cu cea adoptată în trecut în cazul asistenților medicali și moașelor din Polonia.
3. Noua directivă (de modificare și rectificare a Directivei 2005/36/CE) asigură mai multă claritate în ceea ce privește recunoașterea calificărilor profesionale ale asistenților medicali generaliști formați în România (inclusiv a celor de dinainte de aderare) astfel încât accesul la profesiile reglementate să fie același ca cel al altor cetățeni europeni.
Vreau să fim tratați la Iași, București, Oradea, Timișoara la fel ca la Bruxelles. Și nu mă refer doar la tratamentul medical.
Azi am reușit.”, a transmis doctorul Tudor Ciuhodaru.
Foto: Facebook – Tudor Ciuhodaru