Acasă Social Tot mai multe persoane prinse cu material lemnos de proveniență ilicită

Tot mai multe persoane prinse cu material lemnos de proveniență ilicită

0

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz cerectează împrejurările săvârșirii unei infracțiuni la regimul silvic, după ce au identificat  o autoutilitară încărcată cu material lemnos de proveniență ilicită.

La data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 12:00, în zona pădurii Turzun, polițiștii din  cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz au acționat pentru prevenirea și depistarea delictelor silvice, context în care, la ieșirea din fondul forestier, au identificat o autoutilitară încărcată cu material lemnos.

Cu ocazia efectuării controlului cu privire la legalitatea documentelor, polițiștii au identificat deținătorul autoutilitarei, un bărbat, de 40 de ani, iar în urma verificărilor efectuate în aplicația Sumal, s-a constatat că nu există emis aviz de însoțire al materialului lemnos.

Față de cele constatate, polițiștii au dispus confiscarea materialului lemnos identificat, în cantitate de aproximativ 4 metri cubi de lemn, de esență fag și carpen, cantitate care a fost predată în custodia reprezentanților din cadrul ocolului silvic competent.

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “furt de arbori”, iar cercetările sunt continuate de polițiștii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea.

 

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Bran au efectuat o acțiune pentru prevenirea și depistarea delictelor silvice, în special pentru identificarea transporturilor ilegale, concretizată prin confiscarea materialului lemnos pe care l-au identificat fără documente de proveniență.

La data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 16:30, în cadrul unei activități organizată în scopul depistării transporturilor ilegale de material lemnos, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Bran au oprit, pentru control, o autoutilitară, care se deplasa în localitatea Moieciu, din județul Brașov.

După ce a fost identificat bărbatul de la volan, de 40 de ani, polițiștii au constatat că acesta transporta cantitatea de 4 metri cubi de material lemnos, de esență molid, fără a deține documentele prevăzute de lege.

Astfel, polițiștii l-au sancționat contravențional pe conducătorul auto și au dispus confiscarea materialului lemnos identificat fără documente legale, care a fost predat în custodia unui reprezentant din cadrul ocolului silvic competent.