Acasă Administrativ Drumul vechi spre Poiana Brașov, noua alee de promenadă a orașului

Drumul vechi spre Poiana Brașov, noua alee de promenadă a orașului

0

Una dintre cele mai circulate zone de drumeție de către turiști și brașoveni este Drumul vechi spre Poiana Brașov. Pentru a da posibilitatea celor care vor să se bucure de o plimbare ușoară, în natură, și după lăsatul serii, Primăria Brașov va transforma drumul vechi într-o alee de promenadă, prin instalarea unui sistem de iluminat pe acest traseu, între Pietrele lui Solomon și Poiana mică. Pentru a implementa acest proiect, în ședința de consiliu de joi vom prezenta spre aprobare indicatorii tehnico – economici aferenți realizării acestui obiectiv de investiții și studiul de fezabilitate.

Conform studiului de fezabilitate, pe traseul de 2,55 de km va fi instalată o rețea subterană de alimentare cu energie electrică și vor fi montați 62 de stâlpi, cu o înălțime de 4 metri, echipați cu sisteme de iluminat tip LED.

Corpurile de iluminat trebuie să ofere soluții dedicate conservării speciilor de animale protejate. Acestea vor avea posibilitatea să reducă temperatura de culoare a corpului de iluminat la 1050K, pentru a păstra habitatul natural al liliecilor și pentru a minimiza perturbarea ecosistemului. Familia de corpuri de iluminat propusă va oferi opțiunea unei versiuni care are un raport total de ieșire a luminii în sus de 0%, pentru a preveni orice poluare luminoasă inutilă, și va menține mai mult de 95% din fluxul total sub un unghi de 75,5 de grade.

 

Detalii Studiu de fezabilitate privind extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Brașov, Drumul vechi al Poienii, Poiana Brașov – Pietrele lui Solomon:

  • Proiectant: S.C. Smart Technology Research & Consulting SRL;
  • Valoarea proiectului : 1.591.973,15 lei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții – montaj este de 951.048,00 lei, TVA inclus;
  • Termen de execuție: 6 luni, din care proiectare – 2 luni și execuție – 4 luni.