Acasă Social Tinerii brașoveni încurajați să sărbătorească Dragobetele (VIDEO)

Tinerii brașoveni încurajați să sărbătorească Dragobetele (VIDEO)

0

Tinerii de la OTSD Municipiul Brașov, au făcut și distribuit online un video, prin care încurajează tinerii brașoveni să sărbătorească ziua românească a iubirii, Dragobetele

Pentru cei care nu știu, OTSD este acronimul Organizației Tinerilor Social Democrați, parte din PSD. Cu ocazia zilei de 24 februarie, când se sărbătorește ziua iubirii după datinile românești, tinerii social democrați au realizat un video în care mai mulți dintre ei spun ce înseamnă Dragobetele pentru ei. Autorii spun că este important ca românii să își cunoască tradițiile autohtone și să le predea din generație în generație.

Suntem o gașcă de tineri, care ne dorim să contribuim în comunitate. Dacă putem să o facem în timp ce ne și distrăm, cu atât mai bine. La una dintre întâlnirile noastre discutam despre planurile pe care le avem de Dragobete, care cum sărbătorește. Nu mai știu cui, dar cuiva dintre noi i-a venit ideea să facem un video pe această temă. Apoi altcineva a zis că ar fi fain să facem un colaj și să îl distribuim pe rețelele de socializare, pentru că astfel îi încurajăm și pe alții să sărbătorească Dragobetele. Și uite așa, dintr-o distracție am ajuns să și contribuim, am ajuns să desfășurăm această mică campanie de conștientizare.”, a declarat Raluca Coadă, vicepreședinte OTSD Municipiul Brașov.

Tot ei spun că este dificil să rămâi fidel tradițiilor naționale, în condițiile în care tehnologia ne face să fim puternic interconectați cu toate popoarele lumii. Acești tineri își doresc să fie parte din lume, dar să își mențină identitatea națională.

În contextul acesta al globalizării, în care noi toți suntem interconectați la nivel mondial, este dificil să îți menții o identitate, să fii diferit. Rădăcinile noastre stau în tradițiile românești, așa că ne dorim să promovăm generației noastre aceste tradiții. Suntem cetățeni ai lumii și ai Uniunii Europene, dar, în primul rând, suntem cetățeni ai României. Și ne mândrim cu aceasta! Îi felicit pe colegii mei pentru implicarea de care au dat dovadă și mă bucur să fiu parte din această echipă., a declarat Florin Nenciu, președintele OTSD Municipiul Brașov.

 

Acest video a strâns în 2 zile mai multe aprecieri și distribuiri, dar și peste 500 de vizualizări. Îl puteți vedea aici: