Acasă Social Președintele CJ Brașov: „Ne pregătim pentru venirea pe Aeroportul Braşov a operatorului...

Președintele CJ Brașov: „Ne pregătim pentru venirea pe Aeroportul Braşov a operatorului Fly Lili”

0
Președintele CJ Brașov, Șerban Todorică Constantin, a făcut ieri, 26 februarie, o postare pe pagina sa de Facebook prin care asigura brașovenii de bunul mers al Aeroportului în anul 2024 și totodată de prelungirea programului acestuia la 24 de ore. De asemenea, președintele a susținut că în prezent se realizează documentația pentru construirea unui parc fotovoltaic în proximitatea terminalului.
„Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este poarta noastră deschisă spre zările albastre, este calea cea mai rapidă prin care judeţul Braşov şi locuitorii săi pot fi conectaţi cu Europa.
Sunt convins că în acest an vom începe să simţim avantajul imens de a dispune de această facilitate aeroportuară, prima realizată în România în ultima jumătate de secol. De ce spun asta? Deoarece ne pregătim pentru venirea pe Aeroportul Braşov a operatorului Fly Lili care va aduce zboruri zilnice spre destinaţii mult dorite de braşoveni, aşteptăm cu nerăbdare charterele de vacanţă programate din luna mai până la sfârşitul lunii septembrie şi suntem încrezători că vom avea şi alte conexiuni aeriene asigurate de compania Wizz Air.
La cursele de linie şi cele charter adăugăm zborurile militare desfăşurate pe Aeroportul Braşov, care sunt din ce în se mai prezente în condiţiile climatului politic marcat de războiul din Ucraina. Să nu uităm că la Cincu activează Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” şi chiar zilele trecute am putut asista la aterizarea şi decolarea unei aeronave Airbus A400M care a asigurat transportul unor militari NATO.
În paralel, împreună cu conducerea AIBG şi cu partenerii noştri de la ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică pregătim extinderea programului de funcţionare, astfel încât să ajungem în cel mai scurt timp posibil la un program zilnic de 24 de ore.
Aşadar, după o primă jumătate de an de funcţionare marcată de suişuri şi coborâşuri, prezentul Aeroportului Internaţional Braşov arată bine şi auspiciile pe mai departe sunt promiţătoare.
Dezvoltările pe care le avem în vedere în domeniul aeroportuar trebuie pregătite din timp, iar noi, la nivelul Consiliului Judeţean, planificăm viitorul Aeroportului cu realism, pragmatism şi valorificând resursele materiale şi financiare de care dispunem.
Am alocat Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav 23.728.000 lei în bugetul pe 2024, fonduri din care asigurăm atât funcţionarea Regiei Autonome care îl administrează, cât şi investiţiile necesare bunei desfăşurări a activităţii, aşa cum este achiziţionarea unei autospeciale de deszăpezire/ degivrare care va intra în funcţiune în sezonul de iarnă 2024-2025.
Totodată, realizăm două documentaţii tehnice extrem de importante pe termen mediu, respectiv studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru clădiri și infrastructură anexe la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav şi pentru construirea unui parc fotovoltaic în proximitatea terminalului.
Creşterea ponderii serviciilor de transport aerian şi prezenţa tot mai însemnată a companiilor pe Aeroportul Braşov sunt în directă relaţie cu stabilitatea şi predictibilitatea pe termen scurt, mediu şi lung pe care noi trebuie să le asigurăm, astfel încât AIBG, obiectivul numărul 1 al judeţului Braşov, să-şi îndeplinească rolul de motor al dezvoltării, progresului şi prosperităţii regiunii noastre.
Vă asigur că vom face tot ceea ce ne stă în putinţă, astfel încât judeţul Braşov să valorifice la maximum oportunitatea însemnată de a avea un aeroport funcţional.”, a declarat Șerban Todorică.