Acasă Actualitate Tineri prinși în timp ce sustrăgeau motorină din rezervorul unui autoutilitare

Tineri prinși în timp ce sustrăgeau motorină din rezervorul unui autoutilitare

0

Polițiștii făgarășeni au reușit identificarea și prinderea a trei persoane, din localitatea Viștea de Jos, bănuite că ar fi autorii mai multor infrațiuni de furt de catalizatoare auto și carburant.

Astfel, în cadrul activităților operative pe care polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Făgăraș le-au desfășurat, au obținut datele necesare pentru ca în noaptea de 29.01.2023 să poată surprinde, în flagrant, trei persoane care sustrăgeau motorină din rezervorul unui autoutilitare, ce se afla parcată în localitatea Viștea, din Județul Brașov.

După prinderea autorilor, persoanele au fost conduse la unitatea de poliție, unde s-a stabilit că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 29 de ani, o tânără de 24 de ani, dar și un minor de 15 ani, toți trei domiciliați în localitatea Viștea de Jos.

Materilul probator, din dosarul penal în care sunt cercetate persoanele bănuite, a arătat faptul că, în cursul lunii ianuarie, folosindu-se de un autovehicul, aceștia ar fi sustras catalizatoarele unor autovehicule, după ce le secționau cu un dispozitiv țeava de eșapament. De asemenea, persoanele au sustras motorină din autovehiculele parcate, după ce forțau deschiderea capacelor de rezervor. Declarația unuia dintre conducătorii de autovehicul păgubiți a arătat că i s-ar fi sustras cantitatea de 200-250 l de motorină.

Prin ordonanța procurorului, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoroa Făgăraș, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale a celor trei persoane cercetate, în care bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (7 acte materiale), tânăra pentru complicitate la infracțiunea de furt calificat, iar persoana minoră pentru aceeași infracțiune de furt calificat, în 2 acte materiale.

Persoanele au fost retinute inițial pentru o perioadă de 24 de ore, apoi au fost emise mandate de arestare preventivă de către Judecătoria Făgăraș pentru o perioadă de 30 de zile. Drept urmare cei cercați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Cercetarile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz, în care, la sfârșitul acestora, se va dispune soluția legală.