Acasă Sanatate-educatie Teatru şi magie pentru elevii din comuna Caţa

Teatru şi magie pentru elevii din comuna Caţa

0
În urma câştigării unui proiect în cadrul „Programului judeţean pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al judeţului Braşov a proiectelor culturale pe anul 2022”, UAT Comuna Caţa a derulat mai multe activităţi culturale destinate elevilor şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială din localitate.
Proiectul „Diversificarea ofertei culturale prin spectacole de teatru în comuna Caţa” a avut ca obiectiv general promovarea educaţiei şi culturii prin implementarea unor activităţi de activare participativă a copiilor şi a profesorilor de la nivel local.
Activităţile au constat în organizarea unui număr de trei spectacole de teatru pentru elevii de la ciclul primar şi organizarea a două spectacole de teatru pentru elevii din clasele gimnaziale.
Piesele au fost puse în scenă de Teatrul Cult din Făgăraş, în perioada 30-31 mai, iar la finalul reprezentaţiilor artistice s-au organizat workshop-uri cu copiii participanţi, aceasta fiind o oportunitate de dezvoltare a relaţiilor interumane prin jocuri teatrale de rol şi alte activităţi specifice vârstei, încurajând şi dezvoltarea creativităţii.
Parte a proiectului este şi organizarea unui număr de cinci prestaţii ale unui spectacol de umor şi magie pentru elevii şcolilor din comună, puse în scenă de actorul Marius Drăguş, cunoscut la nivel naţional sub numele de scenă MAGITOT, câştigător al premiului de originalitate şi de două ori finalist în emisiunea „Românii au talent”.
Spectacolele de umor şi magie se vor desfăşura în perioada 8-9 iunie.
Prin derularea acestui proiect cofinanţat cu suma de 15.000 de lei de către Consiliul Judeţean Braşov, autoritatea locală continuă sprijinirea activităţilor culturale iniţiate la nivelul comunei şi îşi propune permanentizarea acestora.
Sursa: Consiliul Județean Brașov
Articolul precedentTelemea și nu prea… la un magazin Kaufland din Brașov. Ce nereguli au găsit reprezentanții ANPC
Articolul următorFurnizarea apei va fi întreruptă, mâine, pe 3 străzi din Brașov