Acasă Actualitate Studenții din Brașov ar putea beneficia de abonamente gratuite pentru mijloacele de...

Studenții din Brașov ar putea beneficia de abonamente gratuite pentru mijloacele de transport în comun

0

Consiliul Local are pe ordinea de zi a ședinței din această săptămână propunerea de acordare a unei reduceri de 10% pentru costurile de transport, suma maximă care poate fi acordată de autoritățile locale. Restul de 90% se acoperă de la bugetul de stat, prin intermediul universităților. Astfel, dacă cele două reduceri se pun în aplicare, studenții din Brașov ar putea beneficia de transport gratuit.

Odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 199/2023, a învățământului superior, se modifică și modul în care se acordă facilitățile de transport pentru studenți. În ceea ce privește transportul în comun, studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate beneficiază, până la vârsta de 30 de ani, de tarif redus cu 90% pe mijloacele de transport local în comun. Autoritățile locale pot acorda, de asemenea, reduceri de până la 10%.

Până la intrarea în vigoare a acestor prevederi din noua lege, studenții beneficiau de o reducere de 50%, din care jumătate erau fonduri de la bugetul local, iar cealaltă jumătate de la bugetul de stat.

Articolul precedentPasajul peste calea ferată din Predeal va fi reabilitat
Articolul următorLista proiectelor de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Brașov