Acasă Actualitate Științele inginerești atrag cei mai mulți studenți la Unversitatea Transilvania din Brașov

Științele inginerești atrag cei mai mulți studenți la Unversitatea Transilvania din Brașov

0

UNITBV este o universitate cu o structură echilibrată, care se reflectă și în distribuția studenților pe domenii și ramuri de știință. La 1 octombrie 2022 în universitate erau înmatriculați 20.355 de studenți la programele de licență, masterat și doctorat.

Printre cele mai dorite facultăți se numără Științele inginerești. În anul 2022, 6959 de studenți erau înscriși la acestea. Locul doi este ocupat de Științele sociale, 5961 de studenți alegând acest domeniu. La o distanță destul de mare se află Științe biologice și biomedicale cu 1486 de studenți, urmate de Științele umaniste și arte cu 986 studenți.

Penultimul loc al domeniilor alese de studenți îl reprezintă Matematica și științele naturii cu 785 candidați. Ultimul loc este ocupat de Știința sportului și a educației fizice care are numărul cel mai redus de doritori, mai exact 635.

Universitatea este foarte atractivă și pentru că pe lângă ciclurile de studii de licență, masterat și doctorat, oferta educațională a UNITBV include și cursuri de limba română pentru studenți internaționali, programe de conversie profesională, pregătire psihopedagogică, rezidențiat și programe postuniversitare de formare continuă.

Articolul precedentNoua țeapă din online care promite „câștiguri garantate”
Articolul următorCompania DAN AIR anunță lansarea serviciului de check-in online