Acasă Turism Start în cursa pentru premiile Destinația Anului 2023!

Start în cursa pentru premiile Destinația Anului 2023!

0
Nouă premii pentru tot atâtea categorii vor fi acordate anul acesta în cadrul competiției Destinația Anului, cel mai amplu proiect de promovare turistică derulat în România. Acum, în competiție se pot înscrie operatori turistici, fie parcuri de distracție și aventură, atracții cultural-educative, resort-uri, pensiuni de tip boutique sau restaurante. În plus, în categoria Localități și Regiuni vor fi oferite patru premii, pentru Orașe care inspiră, Tărâmuri cu istorie și tradiție, Comori naturale și Stațiuni turistice. Competiția se află acum în etapa de înscrieri.
Anul trecut, 20 de mii de utilizatori unici au nominalizat peste 150 de destinații; dintre acestea au fost alese 19 finaliste. 100.000 de voturi și un juriu de experți au desemnat Destinațiile Anului 2022: Iași, la categoria City Break, și Toplița, la categoria Localități Turistice.
Anul acesta, competiția capătă și mai multă amploare: vor fi acordate mai multe premii, pentru mai multe categorii. „Sunt multe lucruri frumoase de văzut, experimentat și explorat în Romania. Anul acesta, propunem celor care vor să se înscrie în competiție patru categorii pentru Localități sau Regiuni: Orașe care inspiră, Tărâmuri cu istorie și tradiție, Comori naturale și Stațiuni turitice. Marea noutate constă în faptul că, pentru prima oară, în competiție se pot înscrie operatori turistici, pentru care avem cinci categorii: Parcuri de distracție și aventură, Atracții cultural-educative, Resort-uri, Boutique, Experiențe gastronomice”, spune Mihai Bârsan, fondator Destinația Anului.
Câștigătorii celor nouă categorii vor fi vizitați de vloggerii Destinația Anului și vor beneficia gratuit de emisiune de promovare la PrimaTV. Între beneficiile de care se vor bucura câștigătorii celor nouă categorii se numără și un vlog dedicat pe canalul exploratorilor care vor vizita destinația, promovarea pe homepage Destinația Anului, minim nouă postări pe pagini social media Destinația Anului, mențiuni în știrile parternerilor media, paginile bloggerilor și site-urile partenere (România, Germania, UK) și dreptul de a afișa distincția acordată pe materiale proprii.
Premiile vor fi anunțate în cadrul Galei Destinația Anului, un eveniment major, cu puternic impact mediatic. Gazda evenimentului vă fi Primăria Municipiului Iași, oraș câștigător al sezonului 2022.
Ajunsă deja la a treia ediție, Destinația Anului își dorește să susțină și anul acesta destinațiile României în efortul lor de afirmare că branduri turistice puternice. Destinația Anului folosește cea mai amplă platformă media integrată (TV, digital și social media) pentru a aduce în atenția românilor destinațiile cele mai spectaculoase din România. Organizatorii estimează că la competiția din acest an peste 200.000 de români sunt așteptați să voteze pentru destinațiile care vor intra în concurs.
Mai multe amănunte şi informaţii despre modalitatea de înscriere în competiţie sunt disponibile aici: https://www.destinatiaanului.ro/