Acasă Social Doi turiști din Republica Moldova rătăciți în Postăvaru, au fost aduși în...

Doi turiști din Republica Moldova rătăciți în Postăvaru, au fost aduși în siguranță de jandarmi la baza pârtiei din Poiana Brașov!

0

În această seară, colegii noștri Ruxandra și Călin se pregăteau să-și încheie tura de serviciu și au început coborârea din partea superioară a masivului Postăvaru pe schiuri însă, la un moment dat, în zona de platou a pârtiei Ruia au auzit strigăte de ajutor din pădure. S-au apropiat de luminile ce se zăreau și au găsit doi turiști care se rătăciseră.

Colegii noștri au ajuns la momentul potrivit, pentru că cei doi nu mai reușeau să găsească drumul și se pregăteau să sune la 112 pentru a cere ajutor. Cu răbdare și atenție i-au ajutat pe aceștia să coboare în siguranță în stațiune, dar din cauza faptului că cei doi nu erau foarte experimentați în deplasarea pe schiuri, în unele zone mai dificile ei au fost coborâți fără acestea… Astfel, aduși în siguranță la baza pârtiei, această misiune a fost îndeplinită cu succes!

Cuvintele frumoase și îmbrățișările de la finalul acțiunii ne fac întotdeauna să simțim că ne-am îndeplinit datoria cu onoare.

Deși sezonul a început mai târziu, numărul misiunilor de acest gen este în creștere, de aceea facem din nou apel și vă îndemnăm pe toți iubitorii de sporturi de iarnă să fiți prudenți în alegerea pârtiilor, în funcție de nivelul de pregătire, să respectați programul de funcționare al pârtiilor, să fiți echipați corespunzător și cel mai important…să vă distrați în siguranță!