Acasă Actualitate Spune NU violenței domestice!

Spune NU violenței domestice!

0

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a lansat o nouă campanie, care are ca scop combaterea violenței domestice.

Victimele violenței domestice care decid să iasă din relațiile abuzive, sau persoanele apropiate victimelor care doresc să ajute, au la îndemână un nou instrument digital gratuit – Aplicația Bright Sky România, care oferă  asistență și informații utile în astfel de cazuri. Este destinat atât specialiștilor, cât și persoanelor care sunt în căutare de informații referitoare la violența domestică, siguranța în mediul on-line, hărțuirea.

Cele mai accesate funcții ale aplicației sunt:

căutarea celui mai apropiat serviciu de asistență;

completarea chestionarului de evaluare a riscului;

ghidul de siguranță online;

căutarea de informații generale din meniul aplicației (cauzele și consecințele violenței domestice, ordinul de protecție).

Totodată, aceasta dispune de o funcție – jurnal care are rolul de a ajuta potențialele victime în strângerea dovezilor (poze, mesaje necesare documentării abuzului).

Dacă sunteți în situația să fiți martorul unei agresiuni în familie, Poliția Brașov vă recomandă să aveți în vedere următoarele:

Dacă ați auzit țipete, certuri, sau chiar surprindeți episoade de agresiune fizică/psihică, sfătuiți victima să solicite ajutor instituțiilor responsabile și sunați la 112 pentru a anunța cele întâmplate.

În cazul în care sunteți martor al unui episod de violență în familie, alegeți-vă cu mare atenție reacția față de agresor! Nu ripostați cu violență în cazul în care asistați la un act de agresiune în familie și doriți  să luați apărarea victimei.

Informați victima sau reamintiți-i de posibilitatea de a cere emiterea unui ordin de protecție provizoriu (poliția îl poate emite pe loc pe o durată de 5 zile) sau a unui ordin de protecție (instanța îl poate emite  pe o durată de până la 6 luni).

Articolul precedentRecord! În ultimii 5 ani numărul elevilor din Brașov a crescut cu aproape 5000
Articolul următorDin ce în ce mai multe construcții în județul Brașov