Acasă Actualitate Record! În ultimii 5 ani numărul elevilor din Brașov a crescut cu...

Record! În ultimii 5 ani numărul elevilor din Brașov a crescut cu aproape 5000

0

Natalitatea a scăzut, dar numărul școlarilor este într-o continuă creștere la Brașov, totul din cauza celor care s-au mutat în ultimii ani în oraș.

În ultimii 5 ani, numărul elevilor din județul Brașov a crescut considerabil. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean(ISJ) Brașov s-a ajuns la o creștere de aproximativ 5 000 de elevi. Problema apare atunci când vorbim despre locurile în care acești elevi trebuie să învețe. Din păcate, nici administrația locală nu prea se mișcă în ce privește infrastructura școlară, chiar dacă instituțiile de învățământ au informat municipalitatea cu privire la lipsa spațiilor.

“În pofida faptului că numărul elevilor care studiază în Brașov a crescut considerabil, numărul sălilor de clasă a rămas aproape același. Toți acești tineri stau înghesuiți în aproximativ 200 de clase. Mai mult decât atât, dacă anul trecut, aproape un sfert din cadrele didactice erau nevoite să lucreze în două schimburi, anul acesta s-a ajuns ca mai mult de jumătate dintre profesori să lucreze în ture.

Construirea de noi unități de învățământ, amenajarea de noi săli de clasă este responsabilitatea primăriei, care, din păcate, nu a făcut mare lucru în acest sens”, a spus Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al ISJ Brașov.

Din păcate, cel mai mult au de suferit elevii.

Populatie scolara si baza materiala mun Bv 2018-2023

Articolul precedentSens giratoriu în zona Olympus? După ce au solicitat aprobări, unele firme s-au sucit
Articolul următorSpune NU violenței domestice!