Acasă Local ”Somitatea” Adam, cu sufletul la gură. Noi decizii în dosarul jafului de...

”Somitatea” Adam, cu sufletul la gură. Noi decizii în dosarul jafului de păduri

0

ICCJ reia marți dezbaterile în cazul apelurilor formulate de inculpați în dosarului retrocedărilor ilegale. Instanța stabilește dacă trimite la CCR excepții invocate de către doi dintre inculpați scrie stiripesurse.ro

Un complet de trei judecători de la instanța supremă a stabilit pentru luni luarea deciziei privind excepții de neconstituționalitate invocate în mega-dosarul retrocedărilor de păduri din Brașov, în care fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat de Curtea de Apel Brașov.

La termenul de luni al procesului judecătorii stabilesc privind trimiterea la CCR sau nu a acestor excepții și totodată continuă judecarea apelurilor DNA și ale celor condamnați pe fond în acest mare dosar de corupție.

Fostul senator PSD Ioan Adam și omul de afaceri Paltin Sturdza auau invocat excepții de neconstituționalitate ale unui articol din Codul de Procedură Penală și cer intervenția CCR în acest caz.

Judecătorii ICCJ care analizează apelurile din mega-dosarul de corupție privind retrocedarea a peste 40.000 de hectare de pădure, au respins toate probele cerute de unii dintre inculpații din dosar, între ele numărându-se și proba cu detectorul de minciuni.

Concret, la termenul de judecată din 25 ianuarie, avocații celor care au fost condamnați de prima instanță și care au atacat decizia Curții de Apel Brașov, au solicitat să le fie admise mai multe probe.

Între ele se numără adrese către DNA, proba cu detectorul de minciuni, sau expertize informatice.

„I. Respinge cererea de probatorii formulată de apelantul intimat inculpat Adam Ioan constând în emiterea unor adrese către Direcţia Naţională Anticoruptie, Serviciul Român de Informaţii şi către BCCO- Braşov.

II. Respinge cererea formulată de apelantul intimat inculpat Adam Ioan privind lămurirea obiectului probaţiunii şi a acuzaţiei.

III. Respinge cererile formulate de apelantul inculpat Sturdza Paltin Gheorghe constând în detectarea comportamentului simulat prin testarea sa cu aparatul poligraf şi efectuarea unei percheziţii informatice.

IV. Respinge cererea formulată de apelantul intimat inculpat Adam Ioan privind nulitatea absolută a procedeelor probatorii desfăşurate asupra mediilor de stocare a datelor informatice ridicate de la inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe”, se arată în minuta judecătorilor ICCJ.

Anterior acestei încheieri de ședință, la un alt termen de judecată judecătorii au admis, doar parțial, o serie de probe cerute în apărarea celor judecați, precum audieri de martori, sau emiterea unei adrese către Tribunalul Covasna.

Propunerea probelor ete unul dintre pașii ultimi procedurali iar instanța ar putea asculta, joi, pledoariile finale în acest dosar precum și ultimul cuvânt al inculpaților.