În laboratoarele din Boston, șoarecii bătrâni și orbi și-au recăpătat vederea, au dezvoltat creiere mai inteligente și țesuturi musculare și renale mai sănătoase. Pe de altă parte, șoarecii tineri au îmbătrânit prematur, cu rezultate devastatoare pentru aproape fiecare țesut din corpul lor.
Îmbătrânirea poate fi manipulată „înainte și înapoi după bunul plac”, a explicat expertul în anti-îmbătrânire David Sinclair, profesor de genetică la Institutul Blavatnik al Școlii de Medicină Harvard și codirector al Centrului Paul F. Glenn pentru Cercetarea Biologiei Îmbătrânirii.
Corpurile noastre dețin o copie de rezervă a tinereții noastre care poate fi declanșată să se regenereze, a spus Sinclair, autorul principal al unei noi lucrări care prezintă munca laboratorului său și a oamenilor de știință internaționali.
Experimentele combinate, publicate pentru prima dată joi în revista Cell, contestă credința științifică a îmbătrânirii este rezultatul mutațiilor genetice care ne subminează ADN-ul, creând un depozit de țesut celular deteriorat care poate duce la deteriorare, boli și moarte.