Acasă Local Simulare! Accident aviatic pe Aeroportul Brașov Ghimbav pe 26 iunie

Simulare! Accident aviatic pe Aeroportul Brașov Ghimbav pe 26 iunie

0

În perioada 12.06 – 30.06 a.c., la Brașov, se desfășoară a doua sesiune de pregătire a personalului operativ cu atribuții de coordonare și conducere a intervențiilor (curs de tip „COS – DMS” – „Comandant Operațiuni Salvare – Director Salvări Medicale), care reunește ofițeri pompieri din comenzile inspectoratelor pentru situații de urgență precum și medici din cadrul unităților de primiri urgențe.

Scopul acestei sesiuni de pregătire este de a dezvolta competențele personalului care asigură conducerea acțiunilor de intervenție în cazul producerii evenimentelor cu victime multiple și de a îmbunătăți cooperarea COS-DSM la locul intervenției.

Pregătirea cursanților este realizată cu experți medici și pompieri din Franța în cooperare cu medici și pompieri din România.

 

Cursul este structurat pe 8 serii, cu scopul de a pregăti 130 de pompieri din cadrul IGSU și unitățile subordonate, cu atribuții de conducere și coordonare a intervențiilor și 70 de medici UPU/UPU SMURD/CPU.

 

Stagiile de pregătire sunt organizate prin proiectul „Multirisc Modulul III” – Activitatea 4 – Coordonarea Integrată a Acțiunilor Operative, finanțat prin POCU 2014-2020.

 

Timp de 3 săptămâni, cadre din comenzile inspectoratelor pentru situații de urgență, precum și medici din cadrul unităților de primiri urgențe din întreaga țară iau parte la sesiuni teoretice de formare și exerciții practice, cu scopul de a dezvolta competențele personalului cu rol în  conducerea acțiunilor de intervenție în cazul producerii evenimentelor cu victime multiple și de a îmbunătăți cooperarea COS-DSM la locul intervenției.

Scenariile exercițiilor parcurse de cursanți vizează misuni complexe de stingere (simulate la unități medicale, tuneluri), accidente aviatice, incidente la operatori de tip SEVESO și alte situații de amploare și intensitate deosebite.

Exercițiile vor avea loc după cum urmează:

 

23.06  – Exercițiu: incendiu spital – locație: Spitalul Sf. Constantin – Dârste

 

26.06 – Exercițiu: accident aviatic – locație: Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav

 

27.06 – Exercițiu: accident tunel – locație: Tunelul Teliu

 

28.06 – Exercițiu: accident operator Seveso – locație: Schaeffler AG

 

29.06 – Exercițiu: victime multiple la o sală cu aglomerări de persoane – locație: Sala Sporturilor D. Colibași.

 

Exercițiile în teren încep la ora 11.00, cu excepția celui de la tunel, unde va începe în jurul orei 09.30.

 

Articolul precedentVIDEO. Sorin Susanu face dezvăluiri incendiare în emisiunea ”Oameni faini la Brașov” realizată de Cristi Florea
Articolul următorRoboți de tuns iarba, în teste la DRDP Brașov