Acasă Turism Secetă pe fluviul Rin: ”Mai avem rămași doar 30 de cm de...

Secetă pe fluviul Rin: ”Mai avem rămași doar 30 de cm de apă”

0

Unul dintre efectele devastatoare ale valurilor de căldură din această vară este faptul că foarte multe ape seacă. Cazul cel mai recent este reprezentat de fluviul Rin, unul dintre cele mai mari râuri de pe continentul nostru.

Râul sau fluviul Rin se împuținează și se usucă din ce în ce mai mult pe zi ce trece.  În Germania, în orașul Kaub, Căpitanul Andre Kimpel vorbește despre cât de puțin adâncă este apa care a mai rămas navigabilă. ”Mai avem rămas 1.5 metri de apă, iar barca se scufundă până la 1.20 metri, astfel rămânem cu doar 30 de centimetri în adâncime.” a declarat el pentru BBC. Căpitanul adaugă și faptul că deocamdată el se descurcă să gestioneze situația neprevăzută dar multe persoane și-au pus job-ul în așteptare.

Totuși, încă mai există speranță. Râul nu a scăzut sub cel mai mic nivel înregistrat vreodată (25 cm în octombrie 2018). Acum cel mai jos punct din apă se află la 42 de cm.

Sursă info și foto: bbc.com

Articolul precedentAeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va fi operațional la începutul sezonului de vară de anul viitor
Articolul următorPoliticienii UDMR susțin doar teroriștii condamnați de justiția română